2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Komentāra pērle: “ Sēlpilī ar automātiem bruņoti policisti ieradās pie kāda vīrieša dzīvesvietā...”

Komentāra pērle: “ Sēlpilī ar automātiem bruņoti policisti ieradās pie kāda vīrieša dzīvesvietā...”

Portālā Radio1.lv pie kādas no kriminālziņām šodien parādījās komentārs par bruņotiem policistiem, kas vakar Sēlpilī ieradušies kāda vīrieša dzīvesvietā. Cik lielā mērā šis komentārs atbilst patiesībai, skaidrojām sarunā ar Valsts policijas Zemgales pārvaldes Jēkabpils iecirkņa priekšnieku Zigmundu Januševski.
 
Komentārs portālā Radio1.lv vēsta sekojošo: "Vakar Sēlpilī ar automātiem bruņoti policisti pēcpusdienā ieradās pie kāda vīrieša dzīvesvietā, jo viņš pa telefonu esot draudējis kadai sievietei, kura pati viņam zvanījusi. Līdzi esot paķerti arī elektriķi, jo bijušas aizdomas, ka viņš zog arī elektrību. Dzīvevietā vīrieti saslēguši roku dzelžos un veikuši kratīšanu. Laikam meklēja auklu, jo sieviete saka, ka vīrietis draudējis viņu nožņaugt. Nasa Rusia variants Latvijā. Žurnālisti painteresējaties, kas tur notika. Vīrietis netika arestēts."
 
Portāls Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils iecirkņa priekšnieku Zigmundu Januševski.
 
"Jā, bija tāds gadījums. Vēlos paskaidrot, ka policija katru dienu reaģē uz dažādiem izsaukumiem un uz notikuma vietu dodas tādā ekipējumā un sastāvā, kāds nepieciešams katrā konkrētā gadījumā. Mēs izvērtējam katru situāciju. Uz Sēlpili devāmies tā, kā to prasīja drošība. Pērn, persona pie kuras devāmies vakars pēc izsaukuma, pret elektriķiem un policistiem stājās pretī ar ieroci un bruņots iebēga mežā. Toreiz konflikts izcēlās, jo vīrietis nelikumīgi bija pieslēdzies elektrības padevei un atteicās sadarboties ar elektriķiem. Arī šoreiz ir līdzīgs pārkāpums, aizdomas par nelikumīgu pieslēgumu elektrolīnijai," sacīja Zigmunds Januševskis.
 
Viņš sacīja, ka par šo gadījumu pagaidām kriminālprocess nav ierosināts, notiek izmeklēšana. Arī 1962.gadā dzimušais vīrietis nav arestēts. Savukārt kriminālprocesi pret konkrēto personu esot ierosināti citās lietās.
 
Jau ziņots, ka 2014.gada 26.jūnijā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa policijas darbinieki saņēma informāciju no Latvenergo darbiniekiem par elektroenerģijas zādzību - nelikumīgu pieslēgumu Salas novadā Sēlpils pagastā.
 
Policistiem ierodoties notikuma vietā, mājas saimnieks pēkšņi viņiem uzbruka, mirkli vēlāk viņš paķēra bisi un pavēršot to pret policistiem pavelēja atkāpties. Tad agresīvais vīrietis raidīja vienu šāvienu un iebēga mežā, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.
 
VP ZRP Jēkabpils iecirkņa policijas darbinieki sadarbībā ar VP Pretterorisma vienību "Omega" darbiniekiem, iesaistot divus kinologus, nekavējoši veica operatīvos meklēšanas pasākumus un 1962.gadā dzimušo vīrieti aizturēja.
 
Policija toreiz noskaidroja, ka vīrietis medību bisi glabājis nelikumīgi. Tika uzsākts kriminālprocess.

Komentāri (0-4/4)

  • Viesis
    02.07.2018 18:22
    ja rlektriķi konstatē pārkāpumu, nofotografē, dodas prom un piesūta brangu rēķinu. Vai tiešām jānonāk līdz Omon brunotiem vīriem?
  • Skābonis
    02.07.2018 18:22
    "atteicās sadarboties ar elektriķiem"...pie kauna staba tādu! :D
  • Guest
    02.07.2018 18:22
    3 policijas ekipāžas? Kruto! un atkal operatīvās reaģēšanas vienība. Ir 1 nianse - bise pus gada laikā nav atrasta. Varbūt tā nebija bise, bet kalašņikovs vai slota? Raidīja šāvienu? Kur? Uz policistiem vai gaisā? Bija kratīšana. Vai bija orderis un liecinieki? Blēži ir jāķer, bet jāievēro samērības princips
  • Oj
    02.07.2018 18:22
    Ziņotāja - vieglas uzvedības būtne sadarbojas ar policiju, ziņo kas notiek. Policija viņai piedod dažus "nelielus" pārkapumus (šalosti): kāda .1.grupas invalīda mājas uzlaušannu, ko redzēja daudzi liecinieki no pretējās mājas, dzeršanu un smēķēšanu bērnu klātbūtnē. Kā saka, savs cilvēks.

Atstājiet komentāru