2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Policija operatīvi aiztur jaunieti, kurš ziņo par ievietotu spridzekli Antūžu skolas direktora kabinetā

Policija operatīvi aiztur jaunieti, kurš ziņo par ievietotu spridzekli Antūžu skolas direktora kabinetā

Jēkabpils policija šodien ap pulksten vieniem dienā saņēma telefonisku informāciju, ka Krustpils novadā Antūžu speciālā internātskolas direktora kabinetā ievietots spridzeklis.
 
 
Valsts policijas Zemgales regiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informē, ka pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu nekavējoši izbrauca policijas, glābšanas dienesta un mediķu brigādes. Tika veikta evakuācija skolā, kurā tobrīd atradās vairāk kā 60 bērnu un ap 20 pedagogu.
 
 
Piesaistot policijas kinologu ar dienesta suni tika pārmeklētas skolas telpas, sprādzienbīstami priekšmeti netika atrasti. Paralēli tika veikti pasākumi zvanītāja noskaidrošanai un stundas laikā tas arī izdevās. Zvanītājs ir šīs skolas 7. klases audzēknis, kurš atzīst savu vainu. Zēns nebija paredzējis, ka viņa joks radīs tādas sekas. Agrāk jaunietis policijas redzeslokā nav bijis nonācis.
 
 
Ieva Sietniece piebilda, ka aizturētajam zēnam ir 14 gadi un mūsu valstī no šī vecuma iestājas kriminālatbildība.
 
 
Policijā ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.1 panta "Par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu iestādē, uzņēmumā vai citā objektā vai novietošanu iestādes, uzņēmuma vai cita objekta ārpusē", kas paredz sodu ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.
 
 

Atstājiet komentāru