2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Atašienē vienas nakts laikā nozog septiņu aku vākus un divas pamatnes

Atašienē vienas nakts laikā nozog septiņu aku vākus un divas pamatnes

Atašienes pagastā vienas nakts laikā nozagti septiņi aku vāki un divas aku pamatnes. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informē, ka zādzība notikusi 2.augustā.
 
Radio1 sazinājās ar Atašienes pagasta pārvaldnieci Ilonu Zalāni, lai noskaidrotu pašvaldībai nodarītos zaudējumus, kā arī to, kāpēc policijai nav ziņots uzreiz, bet iesniegums par zādzību kārtības sargu iestādē nonācis gandrīz ar divu nedēļu nobīdi.
 
Ilona Zalāne sacīja, ka pašvaldība zādzību konstatējusi jau 2.augustā. Par to ziņojis kāds traktorists, kurš atklājis, ka kanalizācijas akām nav vāku. Policijai ziņots jau tajā pašā dienā, taču, lai sāktu izmeklēšanu policija pieprasījusi oficiālu iesniegumu no Krustpils novada domes, kuru arī juristi sagatavojuši. Taču tas prasījis laiku.
 
Ilona Zalāne sacīja, ka seši nozagtie kanalizācijas aku vāki un viena aku pamatne atradusies Atašienes alejas galā un tieši šis ielas posms esot neapdzīvots. Tāpēc zagļi varējuši brīvi rīkoties. Savukārt viens vāks un akas pamatne nozagti no teritorijas pie Atašienes vidusskolas. Gan aku vāki, gan pamatnes bijušas no čuguna un viena cena esot apmēram 85 eiro. Turklāt katrs akas vāks svēris vismaz 25 kilogramus, bet aku pamatnes ap 60 kilogramiem, tas nozīmē, ka zagļi šim pasakumam gatavojušies laicīgi, jo bez tehnikas palīdzības tos aiznest nav iespējamsi. Policijai esot arī aizdomās turamie, taču tas pagaidām netiek izpausts.
 
Nozagtie aku vāki un pamatnes kalpojušas no kanalizācijas sistēmas izveidošanas dienas vairāk nekā 30 gadus. Pašvaldība akām pasutījusi jaunus vākus un pamatnes, taču tie nebūs čuguna un nebūs arī metāla. Tiks uzlikti betona vāki, kas ir lētāki un nav arī lieks kārdinājums metāla zagļiem.

Komentāri (0-3/3)

  • Pēters
    02.07.2018 18:20
    ieziemietis:
    Lai slava Krustpils novada juristei - divu nedēļu laikā izdevās uzrakstīt iesniegumu.

    Nevar nepiekrist.
  • Pēters
    02.07.2018 18:20
    Vietējie zaguši, no citas pilsetas nebrauks tada ciemata meklet kanalizacijas akas vakus un pamatnes.
  • ieziemietis
    02.07.2018 18:20
    Lai slava Krustpils novada juristei - divu nedēļu laikā izdevās uzrakstīt iesniegumu.

Atstājiet komentāru