2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lietā par mācītāja piekaušanu un aplaupīšanu tiesa vainīgajiem piespriež cietumsodus

Lietā par mācītāja piekaušanu un aplaupīšanu tiesa vainīgajiem piespriež cietumsodus

Aizkraukles rajona tiesa šodien par Pļaviņu Romas katoļu baznīcas prāvesta piekaušanu un aplaupīšanu apsūdzētajiem diviem vīriešiem un sievietei piesprieda cietumsodu - no četriem līdz sešarpus gadiem.


Aizkraukles rajona tiesas kancelejas vadītāja Ruta Čipāne informēja, ka Marģerim Kalvānam tiesa apvienoja sodu ar piespriesto sodu citās tiesvedībās un par galīgo sodu noteica brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem un sešiem mēnešiem bez mantas konfiskācijas ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem.


Igoram Šmolam tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un sešiem mēnešiem bez mantas konfiskācijas ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem.


Savukārt Baibai Zaharānei tiesa nolēma sodam daļēji pievienot Rīgas apgabaltiesas 2013.gada 19.novembra piespriesto un neizciesto sodu, bet par galīgo sodu tiesa noteica brīvības atņemšanu uz četriem gadiem un trim mēnešiem bez mantas konfiskācijas ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem.


Tiesa šodien pasludināja saīsināto spriedumu, bet pilns spriedums būs pieejams 4.februārī, pēc kā spriedumu iespējams pārsūdzēt 10 dienu laikā apelācijas kārtībā Zemgales apgabaltiesā.


Kā ziņots, par Pļaviņu mācītāja piekaušanu un aplaupīšanu apsūdzēti Marģers Kalvāns, Igors Šmols un Baiba Zaharāne. Šo lietu skata Aizkraukles rajona tiesas tiesnese Līga Baltmane-Zepa.


Saskaņā ar apsūdzību minētā trijotne sazinājās ar mācītāju un pieteica vizīti pie viņa, lai pārrunātu jautājumus saistībā ar it kā veicamajām kristībām, aģentūru LETA iepriekš informēja prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.


Apsūdzētie, ieradušies pie mācītāja, iesita viņam pa galvu. No saņemtā sitiena mācītājs nokrita uz grīdas. Tad apsūdzētie ar elektrības vadu sasēja viņa rokas un kājas, kā arī ar drēbes gabalu aizsēja acis un muti.


Pēc tam uzbrucēji nolaupīja divus portatīvos datorus, mobilo telefonu, maku ar naudu, baznīcas naudu, kā arī automašīnu, nodarot mantisko kaitējumu vairāk nekā 7518 eiro apmērā.


Nolaupīto automašīnu apsūdzētie pameta netālu no Jēkabpils un ar izsauktu taksometru aizbrauca uz Rēzekni, kur tika aizturēti.

Atstājiet komentāru