2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Martā Līvānos policija reģistrējusi 213 notikumus

Martā Līvānos policija reģistrējusi 213 notikumus

Martā Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes Preiļu iecirknī tika reģistrēti 475 notikumi. No tiem Līvānu iecirknī – 213.

Līvānu pilsētā tika reģistrētas 4 zādzības no tirdzniecības vietām.

Marta beigās tika nozagti 2 gaismas ķermeņi, kas bija uzstādīti pie Turku pagasta saieta nama.
Uzņēmumos, darba vietās notika vairāki nelaimes gadījumi, no kuriem nopietnākais – darbiniekam ielaižot roku ierīcē, smagi tika traumēta plauksta.

Notika arī vairākas miesas bojājumu nodarīšanas. Viena no tām beidzās ar vienas no iesaistītajām personām nāvi. Ierosināts kriminālprocess, vainīgās personas noskaidrotas.

Saistībā ar Līvānu novada domes saistošo noteikumu neievērošanu, tika konstatēti 13 administratīvie pārkāpumi par atrašanos sabiedriskā vietā ar atvērtu alkohola pudeli (taru). 3 personas smēķēja vietās, kur tas aizliegts.

No Daugavas upes tika izņemti 3 nelikumīgi zvejas tīkli. Aicinām visus apzinīgos makšķerniekus ziņot policijai par konstatētajiem vai jums zināmajiem noteikumu pārkāpumiem.

Tika saņemti vairāki izsaukumi par klaiņojošiem suņiem, kas nokoduši vistas (Sutru pagasts), nobiedējuši pieaugušos un bērnus (Līvānu pilsēta). Ierosinātas administratīvās lietvedības.

Tirgus teritorijā no 3 automašīnām kopumā tika izņemtas 29160 cigaretes, par minēto faktu ierosināti 2 kriminālprocesi.

Veiktas apskates 2 „točkās”, no kurām izņemts nelegāls alkohols. Darbs turpinās arī narkotiku apkarošanas jomā. 3 personas tika nogādātas uz medicīnisko pārbaudi narkotisko vielu lietošanas konstatēšanai. Ierosinātas administratīvās lietvedības.

Notikuši arī vairāki būtiski satiksmes noteikumu pārkāpumi. Rudzātu pagastā 2 personas vadīja velosipēdus būdamas alkohola reibuma stāvoklī. Līvānos 1 autovadītājs atteicās no medicīnas ekspertīzes, 1 autovadītājs tika nogādāts uz narkotisko vielu ekspertīzi, 1 autovadītājs būdams "kunga prātā" pamanījās iebraukt mājas sienā un 2 autovadītāji vadīja automašīnu alkohola reibuma stāvoklī (abiem virs 2 promilēm). 

Kā mēneša aktualitāti policija atzīmē kūlas dedzināšanu - 23 reģistrācijas.

Atstājiet komentāru