2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Izbeidz krimināllietu saistībā ar traģisko smilšu nogruvumu Līvānos

Izbeidz krimināllietu saistībā ar traģisko smilšu nogruvumu Līvānos

Nozieguma sastāva neesamības dēļ policija izbeigusi kriminālprocesu, kas tika sākts saistībā ar 2013.gadā Līvānos notikušo traģisko smilšu nogruvumu, kurā dzīvību zaudēja bērns.
 
 
Kā portālu Radio1.lv  pastāstīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, no lietas atsevišķi ir izdalīts un nosūtīts izvērtēšanai Līvānu novada būvvaldei materiāls par pieļauto iespējamo administratīvo pārkāpumu - nelikumīgo būvniecību.
 
 
Jau ziņots, ka 2013.gada 5.oktobrī Līvānos uz dzelzceļa uzbēruma spēlējušies septiņi sešus līdz 12 gadus veci bērni, kad pēkšņi smilšu krāvums nobrucis, aprokot trīs bērnus. Divi bērni tikuši atrakti vēl pirms VUGD darbinieku ierašanās, trešo izrakuši glābēji, mediķi konstatēja zēna nāvi.
 
 
Sakarā ar notikušo tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma XIII nodaļas - noziedzīgiem nodarījumi pret personas veselību.
 
 
Vieta, kur noticis traģiskais smilšu nogruvums, pieder vietējam uzņēmējam, SIA "Līvānu bioķīmiskā rūpnīca" īpašniekam Ziedonim Zepam.
 
 
Kā iepriekš informēja Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Kraukle, vecais dzelzceļa uzbērums Rīgas ielā 5, kas stiepjas vairāku kilometru garumā, savulaik piederēja Līvānu stikla fabrikai (SIA "Lettglas"). Pēc rūpnīcas bankrota dzelzceļa uzbērums tika izsolīts, un to savā īpašumā iegādājās Zeps.
 
 
Lai saņemtu būvvaldes atļauju smilts uzbēruma nojaukšanai, īpašniekam vēl bija nepieciešams izstrādāt un saskaņot būvniecības ieceres tehnisko dokumentāciju. Tā kā uzbērums atrodas pilsētas teritorijā, piekļuve tam bija brīvi pieejama jebkuram cilvēkam.
 
 
Bez smilšu nogruvumā bojā gājušā zēna ģimenē aug vēl četri bērni.

Atstājiet komentāru