2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Līvānos kūlas ugunsgrēkā deg šķūnis, Krustpils pagastā  – pirts

Līvānos kūlas ugunsgrēkā deg šķūnis, Krustpils pagastā – pirts

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 171 izsaukumu. Kopumā dzēsts 141 ugunsgrēks, tajā skaitā 104 kūlas ugunsgrēki, veikti 18 glābšanas darbi, bija arī 12 maldinoši izsaukumi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigādes Jēkabpils daļas komandieris Dzintars Cvilikovskis informē, ka vakar Krustpils pagastā, netālu no Zeļķu tilta 1 hektāra platībā dega kūla un no tās aizdegās arī tualete un pirts siena. Savukārt Daugavas stacijas apkārtnē sausā zāle svila 2 hektāru platībā un aizdegās transformatora skapis. Tādēļ apkārtējo māju iedzīvotāji palika bez elektrības.

Bez tam vakar kūlas ugunsgrēki dzēsti Jēkabpilī, Madonas un Ārijas Elksnes ielā – abos gadījumos sešu hektāru platībā.

Jēkabpils ugunsdzēsēji 11.martā steigušies arī palīgā kolēģiem Līvānos. Tur Meža ielā kūlas dedzināšanas rezultātā nodega šķūnis, kurā atradās malka un kokmateriāli. Šķūņa degšanas platība bija 80m2 platībā. Blakus šķūnim atradās dzīvojamā māja, kuru ugunsdzēsējiem izdevās pasargāt no liesmām. Sausās zāles degšanas platība bija 300m2.

Kā stāsta Dz.Cvilikovskis, gandrīz visi kopš 7.marta reģistrētie kūlas ugunsgrēki notikuši Jēkabpils pilsētā. Parastās adreses, kur tos konstatē visbiežāk, ir Neretas iela, Nameja, Kļavu, Vārpu, Varoņu, Artilērijas, Zemgales, Slimnīcas un Brīvības iela.

Tas, viņaprāt, liecina par to, ka pilsētā vēl ir daudz nesakoptu vietu. Ugunsdzēsības dienests nosūtīs Jēkabpils domei vēstuli, kurā aicinās pievērst uzmanību pašvaldībai piederošajām nesakoptajām teritorijām Jēkabpilī.

Atstājiet komentāru