2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

FOTOSTĀSTS: Jēkabpilī literārā darbnīcā „Grāmata rosina sarunu par aktuālo” piedalās Liega Piešiņa un Zane Daudziņa

Jēkabpils novada Galvenajā bibliotēkā (JNGB) ceturtdien, 21.martā norisinājās Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstīts, Latvijas nacionālās bibliotēkas un Latvijas bibliotēku biedrības realizētā projekta «Grāmata rosina sarunu par aktuālo» pasākums, literārā darbnīca - „Ukraina un karš grāmatu lappusēs”. 

Kā informē JNG bibliotēkas direktore Zinaīda Rabša, šajā projektā paredzētas 10 literārās darbnīcas, kas norisinās visā Latvijā - piecu vēsturisko zemju 10 bibliotēkās par dažādiem tematiem. Tajā skaitā – Jēkabpils un Salas pagasta bibliotēkās ar tematu „Ukraina un karš grāmatu lappusēs”. 

Literāro darbnīcu vadīja kultūras žurnāliste Liega Piešiņa, kas sarunājās ar latviešu teātra un kino aktrisi, runas pedagoģi, Latvijas Kultūras akadēmijas docenti un TV raidījumu vadītāju Zani Daudziņu.

Zvaigzne ABC izdotajā Zanes Daudziņas grāmatas "Mans kara gads" rakstīts: "Aktrises un runas pedagoģes Zanes Daudziņas pandēmijas laikā rakstītā “Dienasgrāmata” iemantoja lielu popularitāti un lasītāju mīlestību, kas vainagojās ar balvu lasītāju balsojumā “Zvaigznes grāmata ‘22” .

Taču, kad grāmata izdota, dzīve rit tālāk. Turpinot rakstīt ikdienas piezīmes, Zane sākotnēji pat neplāno tās izdot jaunā grāmatā, jo 2022. gads šķietami nesola nekādas radikālas pārmaiņas: dzīve atgriežas ierastajās sliedēs.

Un tad pienāk 24. februāris – Krievijas iebrukums Ukrainā. Dienasgrāmatas ieraksti iegūst citu tonalitāti jaunas, daudz skaudrākas traģēdijas ēnā. Tomēr ir jāturpina dzīvot, cerēt, palīdzēt tiem, kuri cīnās par savu brīvību, vienlaikus saglabājot optimismu un skaidru skatu.

“Mans kara gads” ir stāsts par spītīgu gaismas staru tumsā, par spēka un prieka meklējumiem sarežģītā laikā un par visus dvēseles karus uzvarošu mīlestību."

Foto: Spodra Purviņa

Atstājiet komentāru