2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Fotostāsts: “Kriminālā Jēkabpils. Stāstos. Kolektīvajā atmiņā”. Tikšanās ar juristu Aivaru Borovkovu

25.janvārī Jēkabpils pilsētas bibliotēkas Izstāžu un tikšanās zālē stāstu pēcpusdienā “Kriminālā Jēkabpils. Stāstos. Kolektīvajā atmiņā” piedajās un ar savām atmiņām dalījās jurists un fotogrāfs Aivars Borovkovs.

Gados vecākajiem jēkabpiliešiem vēl spilgtā atmiņā saglabājušies traģiskie notikumi, kas norisinājās pagājušā gadsimta 80. gados nepilnus četrus kilometrus augšpus Jēkabpils – Lielajā Ābeļu salā, dēvētā arī par Burkāna salu. Toreiz šajā salā izdarītā sevišķi smaga nozieguma izmeklēšanā Iekšlietu ministrijas operatīvās izmeklēšanas grupas sastāvā piedalījās arī izmeklētājs Aivars Borovkovs. Šo notikumu apraksta žurnālists Juris Blaumanis rakstā “Noslēpumu sala”, kas publicēts laikraksta “Padomju Jaunatne” 1987. gada 12. septembra numurā. 

Stāstu pēcpusdienā runāja arī par Starptautisko cilvēku piemiņas un apbedījumu vietu enciklopēdijas timenote.info darbību, kas ir publiska datubāze, kur ikviens aicināts meklēt un ierakstīt savus piederīgos un tuviniekus kopīgai kolektīvās atmiņas veidošanai.

Pasākums ek rīkots UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas tīklā “Stāstu bibliotēkas". 

FOTO: Spodra Purviņa

Atstājiet komentāru