2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

FOTOSTĀSTS: Krustpils pilī pirmo reizi pasniegtas "Zemgales Tūrisma gada balvas"

Trešdien, 1.novembrī Jēkabpilī, Krustpils pilī, atzīmējot Zemgales tūrisma asociācijas 20.gadadienu, pirmo reizi reģiona vēsturē notika "Zemgales Tūrisma gada balvas" pasniegšanas ceremonija.

Šī gada konkursā sešās nominācijās uz balvas saņemšanu tika virzīts 21 nominants.

Balvas ieguvējs nominācijā "Zemgales Zelta spilvens" ir atpūtas komplekss "Rožmalas" Bauskas novadā. Atpūtas kompleksā ietilpst Ribbes vējdzirnavas, moderna viesnīca, kurā ierīkoti divstāvu numuriņi, un Zeļļu māja. Pieejams restorāns, plaša SPA zona, semināru un pasākumu telpas.

Balvas ieguvējs nominācijā "Zemgales Zelta rokas" ir Skrīveru mājas saldējums no Aizkraukles novada.

Balvas ieguvējs nominācijā "Zemgales Zelta atspere" ir kuģītis "Vīgante" un "Sēlis" Aizkraukles novadā. tie ir Latvijā būvēti kuģīši, kuri kursē pa Pļaviņu ūdenskrātuvi, lielākoties no Kokneses vai Staburaga Vīgantes parka.

Balvas ieguvējs nominācijā "Zemgales Zelta karote" ir krogs "Aveņi" Bauskas novadā.

Balvas ieguvējs nominācijā "Zemgales Zelta grauds" ir Likteņdārzs Aizkraukles novadā.

Balvas ieguvējs nominācijā "Zemgales Zelta dukāts" ir mini zooloģiskais dārzs "Karlīnas" Aizkraukles novadā.

Par ieguldījumu sava novada un Zemgales tūrisma iespēju popularizēšanā asociācija pasniedza Atzinības un Pateicības rakstus "Zemgales Zelta gaismas nesējs" Dobeles novada Tūrisma informācijas centram, Jelgavas reģionālajam tūrisma centram, Bauskas novada Tūrisma informācijas centram, Aizkraukles novada Tūrisma informācijas centram, Jēkabpils novada Tūrisma informācijas centram un Zemgales Plānošanas reģionam.

Balvas pasniegšanu organizēja un finansēja biedrība "Zemgales Tūrisma asociācija". Tās mērķis ir izcelt un sumināt aizvadītā gada labākos, unikālākos, daudzveidīgākos un eksportspējīgākos tūrisma pakalpojumu sniedzējus, kuri darbojas Zemgales tūrisma nozarē un veicina kopējo reģiona atpazīstamību un tēlu.

FOTO: Spodra Purviņa

Atstājiet komentāru