2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Valsts prezidents: Jēkabpils novada spēks ir motivētie iedzīvotāji, kuri darbojas ar lielu aizrautību (FOTO)

31. oktobrī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs darba vizītē apmeklēja Jēkabpils novadu.

“Jēkabpils novada spēks ir motivētie iedzīvotāji, kuri darbojas ar lielu aizrautību un sirsnību. Apmeklējot Jēkabpils Agrobiznesa koledžu, ar prieku uzklausīju jauniešu redzējumu par norisēm valstī un pieredzēju Valsts aizsardzības mācības nodarbības. Savukārt saruna ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem apliecināja, ka iekšlietu sistēmas atalgojuma sadalei ir jābūt taisnīgākai, proporcionālākai. Lai gan arī Jēkabpils reģionālā slimnīca saskaras ar kvalificētu speciālistu trūkumu, tā sistemātiski šo jautājumu risina, vienlaikus nodrošinot kvalitatīvu daudzprofila neatliekamo palīdzību,” pēc vizītes atzina Valsts prezidents.

Valsts prezidents vizīti sāka, ar Jēkabpils novada vadību pārrunājot aktualitātes un apskatot Daugavas aizsargdambja rekonstrukcijas darbus.

Apmeklējot Jēkabpils Agrobiznesa koledžu, Valsts prezidents iepazinās ar Valsts aizsardzības mācības programmu, ko šobrīd līdz ar kompetenču pieejā balstītā mācību satura ieviešanu Latvijā apgūst aptuveni 1900 skolēnu vidējās izglītības pakāpē un kas no 2024. gada būs obligāts mācību priekšmets izglītības saturā. Koledžā Valsts prezidents arī aizvadīja sarunu ar audzēkņiem, atbildot uz visdažādākajiem jauniešu jautājumiem.

Vizītes laikā E. Rinkēvičs iepazinās ar Jēkabpils reģionālās slimnīcas Uzņemšanas nodaļu, Vispārējo bērnu slimību nodaļu, Peritālās aprūpes centru un Insulta vienību. Tiekoties ar slimnīcas administrāciju, Valsts prezidents interesējās par situāciju ar medicīnas personāla trūkumu, kā arī pārrunāja citus ar veselības aprūpes pakalpojumiem saistītus jautājumus.

Valsts prezidents tikās ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jēkabpils daļu, kur sarunā ar ugunsdzēsējiem-glābējiem tika aktualizēts jautājums par nesamērīgo un neproporcionālo atalgojuma pieaugumu salīdzinājumā ar veicamajiem pienākumiem.

Tāpat Edgars Rinkēvičs apmeklēja maizes ceptuvi SIA “Dona”, kas šogad atzīmē 30 gadu jubileju, un viesojās ģimenes uzņēmumā – stādaudzētavā “Ārītes”, kas specializējas rožu stādu audzēšanā.

Vizītes noslēgumā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sniedza intervijas vietējiem novada medijiem, kā arī Viesītes Kultūras centrā “Sēlija” aizvadīja tikšanos ar novada iedzīvotājiem.

Teksts un foto: Valsts prezidenta kanceleja
Foto: Ilmārs Znotiņš

Atstājiet komentāru