2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Fotoreportāža: Jēkabpilī Mātes dienai veltītajā svinīgajā gājienā piedalījās vairāk kā 100 dalībnieku

Svētdien, 12.maijā Jēkabpilī māmiņu biedrība “Atspulgs” organizēja māmiņu ar bērniem gājienu no Strūves parka līdz Kena parkam, kur notika svētku koncerts un dažādas radošās darbnīcas.

Biedrības valdes locekle Liene Kruška informēja, ka gājienā piedalījās pasaku tēli – Vinnijs Pūks, Tīģeris un Trusis no radošās aģentūras “Pasaku nams”, Jēkabpils 2.vidusskolas pūtēju orķestris Aleksandra Piļščikova vadībā, kas rūpējās par muzikālo atmosfēru, kā arī Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola un daudzas jēkabpiliešu ģimenes ar bērniem. Gājienu vadīja Pepija Garzeķe, kuras lomā bija iejutusies Jēkabpils Galvenās bibliotēkas bērnu literatūras nodaļas vadītāja Ilona Švābe. Gājiens virzījās pa Daugavas aizsargdambi, ļaujot tā dalībniekiem baudīt gan Daugavas gleznaino ainavu, gan izjust svētku prieku un kopābūšanu. 

Kena parka estrādē, pirms svētku koncerta, Jēkabpils mēra vietniece Kristīne Ozola uzrunāja un sveica pasākuma dalībniekus. Viņa izteica prieku par šādu pasākumu, kurā ģimenes dažādās paaudzēs pavada kopā laiku, kā arī izteica cerību, ka ikviens bērns, kas piedalās pasākumā Mātes dienā ir samīļojis savu māmiņu. 

Pēc uzrunas sekoja svētku koncerts, kura programmu vadīja Žanna Ivanova. Koncertā bērni dziedāja, dejoja un deklamēja māmiņām veltītu dzeju. Priekšnesumus sniedza Jēkabpils bērnu un jauniešu centra kolektīvi, kā arī citi pilsētas radošie bērnu kolektīvi. Pasākumā ar priekšnesumiem piedalījās arī visu pilsētas bērnudārzu audzēkņi. 
 
Pasākumā piedalījās arī biedrība “Par ķepām” un bērniem bija iespēja aplūkot kaķus.

Biedrības “Atspulgs” valdes locekle Inese Grišāne informē, ka pasākumā gan tā atbalstītāji, gan dalībnieki saņēma dažādas dāvanas, ko bija sarūpējuši sponsori – SIA “Sedumi”, SIA “Jēkabpils zieds”, SIA “Margret”,  SIA “Dona”, Arrival, Rīgas Māmiņu klubs,  labdarības organizācija “Giving for Latvia”, bērnu pampersu izplatītājs “Happy Latvia”, kosmētikas firma “Dabas pērle”, kā arī “Milupa”. Ikviens svētku dalībnieks saņēma dāvanu.

Pasākumu atbalstīja arī Jēkabpils “Lūši”  piedaloties gājienā un vadot sportiskas aktivitātes. Radošajās darbnīcās bērni gatavoja gan apsveikuma kartiņas, gan izmantoja iespēju izpausties radoši, piemēram, no spalvām gatavot matus, kā arī taisija maskas un sěja podiņos sēklas.

Par drošību pasākumā rūpējās Latvijas aizsargi.

Atstājiet komentāru