2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Fotoreportāža: Jēkabpils un Aizkraukles policisti piedalās Rundāles novada svētkos

Fotoreportāža: Jēkabpils un Aizkraukles policisti piedalās Rundāles novada svētkos

Rundāles pils parkā norisinājās Rundāles novada svētki “Trejdeviņas tautas nāca pašā svētku vakarā”. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar kolēģiem no Rīgas, Jelgavas, Aizkraukles un Jēkabpils pasākuma apmeklētājiem piedāvāja iesaistīties dažādās aktivitātēs.

Valsts policijas informatīvajā teltī iedzīvotājiem bija iespēja apskatīt policijas speclīdzekļus un šaujamieročus. Mazie pasākuma apmeklētāji informatīvajā teltī ar ļoti lielu interesi veica dažādus radošus uzdevumus: minēja krustvārdu mīklas, lika puzles, spēlēja dažādas izglītojošas spēles, zīmēja un krāsoja, izgatavoja atstarotājus un ļoti aktīvi fotografējās ar bērnu iemīļotajiem Valsts policijas tēliem runci Rūdi un bebru Bruno. Vislielāko interesi pasākuma apmeklētāji izrādīja un viņu uzmanību piesaistījadienesta suņi, zirgi un speciālo cīņu paraugdemonstrējumi. VP ZRP Bauskas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas inspektore Inga Žebere sadarbībā ar VP ZRP Jēkabpils iecirkņa jaunāko inspektoru Gintu Vuškānu ļoti interesanti un saistoši parādīja un pastāstīja iedzīvotājiem, kāda ir suņa loma policijas darbā. Pasākuma apmeklētāji aizrautīgi vēroja suņu paraugdemonstrējumus gan narkotiku meklēšanā, gan likumpārkāpumu Lai pasākuma norisi padarītu bērniem un pieaugušajiem interesantāku, svētku gājienā piedalījās Valsts policijas zirgi, ar kuriem iedzīvotājiem bija iespējams nofotografēties un uzdot jautājumus, kāda tad īsti ir zirgu loma policijas darbā.

Liels paldies kolēģiem no Jelgavas, kuri visas dienas garumā pasākuma apmeklētājiem izrādīja dienesta motociklu, speciālo ekipējumu. Interesentus, kuri izteica vēlēšanos, ietērpa policijas spectērpā, kolēģiem no “Jātnieku policijas”, kuri,neraugoties uz karstumu, ar zirgiem piedalījās svētku gājienā, kolēģiem no Jēkabpils un Aizkraukles, kuri demonstrēja dienesta suņus un speciālo cīņu paņēmienus un arī Lietuvas kolēģiem, kuri interesentiem izrādīja savu dienesta automašīnu un atbildēja uz iedzīvotāju jautājumiem.

Informāciju sagatavoja: Ieva Sietniece, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldespriekšnieka palīdze

 

Atstājiet komentāru