2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Aglona: Lielo svētku priekšvakarā (FOTO)

Aglona: Lielo svētku priekšvakarā (FOTO)

13. augustā Aglonas Romas katoļu bazilikā un tās teritorijā jau bija sapulcējušies tirgotāji un svētceļnieki. 
 
Vakarpusē cilvēkus vienuviet  pulcēja tirdziņš, izvietojies iesāņus pie bazilikas augstā nožogojuma un turpat blakus Aglonas kapsētai, izstiepies garā rindā. Tur varēja nopirkt apģērbu, garšvielas māla traukus, plašu klāstu ar koka traukiem un mēbelēm, rotaslietām, tāpat bija pāris kristīgās literatūras tirgotavas un turpat novietojies Jauniešu dienas krusta busiņš. Tirgotāju būdiņās varēja atrast neskaitāmas eņģeļu figūriņu variācijas, rindām rožukroņu kreļļu, lielus un mazus krustus, medaljonus un svētbildes.
 
Nākamā vieta, kur bija novērojams visvairāk cilvēku bija bazilika. Aši cilvēki stājās lielās Aglonas Brīnumdarītājas Dievmātes priekšā, kustību kotrolējot kārtības sargiem ar oranžiem lakatiņiem, varēja izstaigāt nelielu izstādi priekštelpā un sniegt ziedojumus. Sv.Mises laikā sēdvietas bija aizņemtas, cilvēki sēdēja uz zemes, izklājuši jakas un blakus nolikuši mugursomas. Norisi vadīja daudzi baznīcas kalpi, taču visplašāk runāja Rēzeknes - Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis. Misei sekoja gara procesija ap baziliku, nesot Fatimas Dievmātes statuju. Bazilikā notiekošo varēja dzirdēt arī ārpusē un bazilikas teritorijā.
 
Kā jau tika ziņots, trešdienas programmā ietilpa rīta un dienas Svētā Mise, žēlsirdības kronītis, pēc kura pēcpusdienā sākās Svētā Meinarda svinības. Vakarā izskanēja Sv.Mise, Dievmātes litānija, procesija ar Fatimas Dievmātes statuju un naktī svinības noslēdzās ar pusnakts Misi un nakts adorāciju bazilikā. 

Atstājiet komentāru