2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

“Lidl” dubultos Latvijā ražoto “Pilos” piena produktu skaitu

“Lidl” dubultos Latvijā ražoto “Pilos” piena produktu skaitu

Ņemot vērā “Lidl” mērķi savos veikalos vienmēr piedāvāt vietēji ražotus produktus, privātā zīmola “Pilos” piena produktu līnijas ietvaros jau pašlaik ikdienā tiek piedāvāti 11 Latvijā ražoti piena produkti. Lai palielinātu vietēji ražoto produktu skaitu, līdz šī gada beigām ar “Pilos” zīmolu piedāvāto Latvijas piena produktu skaits dubultosies un pārsniegs 20, informē Lidl Latvijā pārstāvis Ingars Rudzītis.

Aptaujā, ko veica Šveicē bāzētais starptautiskais sertifikācijas uzņēmums ICERTIAS, Latvijas iedzīvotāji tieši “Lidl” privātā zīmola pienu atzina par labāko pirkumu, jeb “Best buy”.  

“Lai arī “Lidl” radītais “Pilos” piena produktu privātais zīmols ir starptautisks un Eiropā labi pazīstams, sadarbība ar vietējiem ražotājiem nodrošina to, ka katrā valstī “Pilos” zīmola piena produktiem piemīt autentiska, vietējā garša,” saka Nikola Balabans, par iepirkumiem atbildīgais “Lidl Latvija” valdes loceklis. “Esam priecīgi par to, ka Latvijas iedzīvotāji tik atzinīgi novērtējuši “Pilos” piena produktus. Starp vietēji ražotajiem “Pilos” piena produktiem kā pats populārākais un pirktākais 2022. un 2023. gadā noteikti ir vaniļas biezpiena sieriņš, kam seko  2% “Pilos” piens,” viņš atklāj.  

Vietējo piena produktu izmantošana ir arī ļoti racionāls un dabai draudzīgs solis. Saīsinot piegādes attālumus samazinās ar piegādi saistītās izmaksas un krītas kaitīgo CO2 izmešu apjoms, kas rodas produktus pārvadājot. 

Nikola Balabans uzsver, ka sadarbība ar Latvijas ražotājiem nostiprinās, un vietēji ražoto produktu skaits turpina augt. “Latvijas iedzīvotājiem mēs piedāvājam arvien vairāk no vietējā piena ražotus produktus, kuri atbilst augstajām “Lidl” kvalitātes prasībām. Mēs apzināti strādājam, lai vēl vairāk palielinātu šo piedāvājumu un paplašinātu veiksmīgu sadarbību.” 

Sadarbība tiek veidota ne tikai ar lielajiem, bet arī ar mazākiem, reģionālajiem piena pārstrādātājiem, kuri ir gatavi ievērot “Lidl” nospraustās darba ētikas un produktu kvalitātes prasības, ražojot tādus produktus kā piens, kefīrs, siers, krējums, jogurts un biezpiens. Pašlaik Latvijā “Lidl” sadarbojas ar dažiem piena produktu ražotājiem, no kuriem kā lielākos var minēt “Tukuma pienu” un “Rīgas piena kombinātu”. 

Attēlā Nikola Balabans

Atstājiet komentāru