2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Aicina uzņēmējus pieteikt dalību LTRK Zemgales biznesa dienai

Aicina uzņēmējus pieteikt dalību LTRK Zemgales biznesa dienai

Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Zemgales reģiona nodaļa partnerībā ar SIA Ignitis Latvija aicina uzņēmējus līdz 19. maijam pieteikties dalībai LTRK Zemgales biznesa kluba tiešsaistes pasākumam, kas notiks ceturtdien, 20. maijā no plkst.11:30 līdz 15:30.

Biznesa dienā eksperti runās par uzņēmējiem un uzņēmējdarbībai aktuāliem jautājumiem, kas ietekmēs biznesa vidi: nodokļi, nodokļu izmaiņas un zaļā domāšana.

Zaļā domāšana uzņēmēju vidū ir salīdzinošu jauns koncepts, kas tikai sāk attīstīties un iesakņoties uzņēmēju un visas sabiedrības apziņā. Lai gan tas ir ļoti plaši interpretējams koncepts, ir skaidrs, ka izpratne par zaļo uzņēmējdarbību aug un turpinās augt, jo ar vides piesārņojumu un resursu noplicināšanu saistītās problēmas ir aktuālas Latvijā. Tāpat šobrīduzņēmumu spēja maksāt nodokļus korelē ar COVID-19 pandēmijas radīto kaitējumu ekonomikai.Lai novērstu COVID-19 pandēmijas radīto kaitējumu ekonomikai un sociālajai jomai, stimulētu Eiropas atgūšanos, kā arī aizsargātu un radītu darbavietas, Eiropas Komisija šī gada pavasarī ierosināja ieviest Eiropas Atveseļošanas plānu. Būtiska daļa no Eiropas atveseļošanas finansējuma tiks novirzīti Atveseļošanas un noturības mehānismam, kura mērķis ir atbalstīt reformas un investīcijas, īpaši tās, kas saistītas ar pāreju uz zaļo un digitālo ekonomiku, kā arī mazināt krīzes radīto sociālo un ekonomisko ietekmi.

ES ilgtermiņa budžets kopā ar iniciatīvu NextGeneration EU, kas ir pagaidu instruments atveseļošanās veicināšanai, būs visapjomīgākais stimulu kopums, kāds jebkad finansēts no ES budžeta. Pēc Covid-19 Eiropu palīdzēs atjaunot kopumā ar 1,8 triljoniem eiro. Tā būs zaļāka, digitālāka, noturīgāka Eiropa. Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabspasākuma ietvaros sniegs ieskatu EP darba procesā: Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas (ITRE) komitejas perspektīvas un aktuālās diskusijas par nodokļiem, to zaļināšanu, kā arī inovācijām zaļā kursa iedzīvināšanai.

Savukārt Ignitis Latvija produktu vadītājs Māris Sīklis klātesošos informēs par iespējamveicināt uzņēmuma konkurētspēju, izmantojot atjaunojamos energoresursus.

LTRK Viceprezidente Elīna Rītiņa pasākumā uzstāsies ar prezentāciju par tēmu “Vai nodokļu sistēma Latvijā veicina tautsaimniecības izaugsmi? Vai tiks veiks iepriekš pieņemto kļūdu labojums?”.

“No 2021.gada 1.jūlija stāsies spēkā regulējums par minimālo valsts sociālās apdrošināšanas maksājumiem, kurš tika pieņemts valsts budžeta likumprojektu pakas ietvaros.Tas skars ļoti plašu skaitu uzņēmēju un to darbinieku, bet joprojām ir pārāk daudz neatbildētu jautājumu, nenovērstu kļūdu. Vai ir piemērotākais brīdis šīs izmaiņas ieviest tieši tagad? Vai politikas veidotāji labos brāķi?

Vienlaikus Latvijā joprojām ir aktuāls jautājums par augstu kopējo darbaspēka nodokļu. Vai esam kļuvuši konkurētspējīgāki un darbaspēka nodokļu apmērs veicinās tautsaimniecības izaugsmi? Vai tiks pildīts solījums un lēmums līdz 01.jūnijam izstrādāt plānu turpmākai darbaspēka nodokļu mazināšanai, lai šajā jomā kļūtu starptautiskas konkurētspējīgāki?,” norāda Elīna Rītiņa.

Zemgales reģionālās Valsts darba inspekcijas galvenais Valsts inspektors Andris Saulītis uzņēmējus informēs par aktuālo ESF projektu, kurā ikvienam uzņēmumam ir iespēja bez maksas sakārtot darba aizsardzību šī projekta ietvaros. Pasākumu atklās LTRK Zemgales padomes priekšsēdētājs Imants Kanaška.

Zemgales Biznesa diena norisināsies "Zoom" platformā. Dalība bezmaksas un tikai ar iepriekšēju reģistrāciju. Pasākumā piedalīties aicināts ikviens Latvijas uzņēmējs! Pirms pasākuma reģistrētie dalībnieki  e-pastā saņems informāciju par pieslēgumu.

Reģistrācijas saite:https://ej.uz/ZemgalesBiznesaDiena_05

Papildu informācija:jelgava@ltrk.lvI Tel. 28646086 (Baiba)

Atstājiet komentāru