2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils 2.vidusskola pieņemta ekspluatācijā

Jēkabpils 2.vidusskola pieņemta ekspluatācijā

31.jūlijā Jēkabpils pilsētas pašvaldībā saņemts  Būvniecības valsts kontroles biroja akts par objekta - Jēkabpils 2.vidusskolas ēkas pārbūvi Jaunajā ielā 44 pieņemšanu ekspluatācijā, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Būvdarbi objektā ilga pusotru gadu, un skola piedzīvojusi redzamas pārmaiņas – pārbūvēti visi skolas korpusi, fasāde ieguvusi košas krāsas, labiekārtota teritorija un stāvlaukums pie skolas. Būtiski ir tas, ka skolai ir izbūvētas jauni iekšējie inženiertīkli – apkures sistēma, kanalizācija un ūdensvads, izbūvēta ventilācijas sistēma ar rekuperāciju. 

Izremontētas arī visas skolas telpas, izveidoti 4 jauni matemātikas kabineti, blakus vecajam korpusam izbūvētajā piebūvē izvietota skolēnu garderobe. Lai nodrošinātu vides pieejamību, izbūvēti pandusi, pacēlājs un lifts gan jaunajā, gan vecajā ēkas korpusā.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps uzsver: “Pilsēta ir ieguvusi vēl vienu lielisku mācību iestādi, kas atbilst visiem Eiropas standartiem un jau tuvākajā laikā nodrošinās ērtu un modernu vidi skolēniem. Pēc būvdarbu līguma objekta nodošanas termiņš ir paredzēts 18.augusts, bet būvnieks to nodevis krietni ātrāk, sakārtojot nepieciešamo dokumentāciju ekspluatācijas akta saņemšanai, lai augustā skolas administrācija var pakāpeniski iekārtoties jaunajam mācību gadam. Plānoju, ka svinīga objekta atklāšana paredzēta augusta beigās par ko informēsim atsevišķi.”

Jāuzsver, ka šajā objektā būvdarbu veica ģenerāluzņēmējs SIA “Jēkabpils PMK”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “Firma L4” un autoruzraudzību SIA “Acitektura”.

Informācijai.

Skolas pārbūve notika, pašvaldībai īstenojot projektu “Jēkabpils vispārējās izglītības iestāžu mācību vides un infrastruktūras uzlabošana”. Projekta kopējās izmaksas ir 24 470 096,22 EUR. Attiecināmās izmaksas ir 21 554 536,60 EUR, no kurām 6 000 000,00 EUR ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, 11 665 902,45 EUR – Jēkabpils pilsētas pašvaldības finansējums un 3 888 634,15 EUR valsts budžeta dotācija pašvaldībām. Neattiecināmās izmaksas ir 2 915 559,62 EUR, kas ir Jēkabpils pilsētas pašvaldības finansējums.

Jēkabpils 2.vidusskolas pārbūves kopējās izmaksas, kas ietver būvprojekta izstrādes, autoruzraudzības, būvuzraudzības un būvdarbu izmaksas, ir 8 270 289,23 EUR.

Projekts noslēgsies 2021.gada decembrī tā ietvaros tiks pārbūvēta arī Jēkabpils valsts ģimnāzijas ēka. Projekta rezultāts būs divas pilnībā modernizētas vispārējas izglītības iestādes.

Atstājiet komentāru