2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

 Jēkabpilī maksa par atkritumu apsaimniekošanu pieaugs par 12 procentiem

Jēkabpilī maksa par atkritumu apsaimniekošanu pieaugs par 12 procentiem

No 22.februāra Jēkabpilī par gandrīz 12% augs maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, liecina pašvaldības SIA “Jēkabpils pakalpojumi” sniegtā informācija. Jaunais tarifs par nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas būs 21,33 eiro par vienu kubikmetru 19,06 eiro vietā.

Uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Kūlīte skaidro, ka iepriekš ilgstoši nebija mainījusies sadzīves atkritumu apsaimniekotāja “Jēkabpils pakalpojumi” tarifu veidojošā atkritumu apsaimniekošanas daļa.

Veidojot jaunu finanšu piedāvājumu sadzīves atkritumu apsaimniekošanai Jēkabpilī, veikts pārrēķins, un pieaugums, galvenokārt, skaidrojams ar degvielas cenu kāpumu un algu pieaugumu.

Uzņēmumā apgalvo, ka izmaksas par sadzīves atkritumu izvešanu ikviens iedzīvotājs var samazināt, aktīvi iesaistoties atkritumu šķirošanā.

Vislielāko apjomu sadzīves atkritumu konteinerā veido tieši tie atkritumi, kurus ir iespējams atšķirot un bez maksas nodot pārstrādei.

Lai sniegtu iespēju iedzīvotājiem un uzņēmumiem samazināt izmaksas par nešķiroto sadzīves atkritumu izvešanu, “Jēkabpils pakalpojumi” piedāvā dažādas iespējas atkritumu šķirošanai, kā arī ik gadu investē publiskās infrastruktūras paplašināšanā, padarot to sabiedrībai vēl pieejamāku un ērtāku.

Jēkabpilī pieejami 107 šķirošanas punkti, tajā skaitā šķirošanas laukums Zemgales ielā 24/1, kur bez maksas tiek pieņemts stikls, plastmasa, papīrs, neizjauktas elektropreces un citi atkritumi.

Līdz 2021.gadam tiek solīts jēkabpiliešiem nodrošināt arī iespēju šķirot bioloģiskos atkritumus.

“Jēkabpils pakalpojumi” ir pilsētas pašvaldības uzņēmums. Tā apgrozījums 2018.gadā sasniedzis 2,252 miljonus eiro, bet peļņa 152 698 eiro, liecina “Firmas.lv” dati.

Atstājiet komentāru