2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

LTRK aicina uz biznesa forumu Jēkabpilī

LTRK aicina uz biznesa forumu Jēkabpilī

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Jēkabpils pilsētas dome sadarbībā ar banku Citadele aicina uzņēmējus un interesentus apmeklēt ikgadējo biznesa forumu “Izaicinājumi biznesa vidē”, kas notiks 2.novembrī plkst. 10:00 Krustpils kultūras namā, Rīgas ielā 212, Jēkabpilī.

Šogad kopā ar pieaicinātiem ekspertiem diskutēsim par iespējamiem risinājumiem, kā mazināt darbaspēka deficītu un veicināt uzņēmēju konkurētspēju. Forumā ikviens dalībnieks varēs ieklausīties arī pašu uzņēmēju veiksmes stāstos, kā arī dalīties savā personīgajā pieredzē un prezentēt savu uzņēmumu, tādējādi uzrunājot potenciālos klientus un sadarbības partnerus konkrētajā reģionā.

“Patiess prieks par reģionu aktīvu iesaistīšanos uzņēmējdarbības vides veidošanā, ko varam vērot sadarbībā ar pašvaldībām organizētajos un plaši apmeklētajos biznesa forumos visā Latvijā. Lai veicinātu valsts tautsaimniecības attīstību, būtiski jau savlaicīgi izprast un runāt par aktuālajām problēmām, kas skar kā uzņēmējus, tā sabiedrību kopumā, lai tās varētu pēc iespējas ātrāk risināt,” saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, piebilstot, ka veiksmīgi risinājumi iespējami vien gadījumos, kad lēmumi par tiem pieņemti, visām pusēm sadarbojoties.

Jēkabpils domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis uzsver: “Jēkabpils ir viena no Latvijas Republikas nozīmes pilsētām un šis statuss liek mums neatkāpties no izvirzītajiem mērķiem, lai kļūtu par apkārtējā reģiona saimnieciskās izaugsmes dzinējspēku. Pilsēta apzinās, ka izaugsme nav iedomājams bez uzņēmējdarbības attīstības un šāds forums ir laba platforma jaunām idejām. Jau šobrīd Jēkabpils pilsētas pašvaldība pakāpeniski veido visu nepieciešamo infrastruktūru, lai uzņēmēji varētu nākt ar savām idejām un realizēt tās, izmantojot mūsu pilsētas priekšrocības, tādā veidā attīstot uzņēmējdarbību un nodrošinot darbavietas iedzīvotājiem.”

Pasākuma pirmajā daļā uzstāsies bankas Citadele ekonomists Mārtiņš Āboliņš ar prezentāciju “Latvijas ekonomikas aktualitātes – ko tirdzniecības kari un darbaspēka deficīts nozīmēs Latvijai”. Savukārt Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) Darbaspēka jautājumu darba grupas līdzvadītājs pastāstīs par investoru novērojumiem un ieteikumiem darbaspēka trūkuma mazināšanai, kā arī tiesiskās vides sakārtošanai. Klātesošajiem būs iespēja uzzināt arī par reemigrāciju veicinošo sociālo akciju “Latvija strādā”. Pēc tam notiks paneļdiskusija, kurā kopā ar ekspertiem visiem klātesošajiem būs iespēja diskutēt par šiem aktuālajiem jautājumiem.

Pasākuma otrajā daļā ar prezentācijām uzstāsies pārstāvji no LTRK Enerģētikas komitejas un Attīstības finanšu institūcijas Altum, skaidrojot aktualitātes, ko nosaka Energoefektivitātes likums un ES direktīvas, un kā šīs prasības realizēt, izmantojot valsts atbalstu uzņēmumu energoefektivitātes uzlabošanai. Paneļdiskusijā būs iespēja uzzināt par vairāku uzņēmēju praktisko pieredzi energoefektivitātes risinājumu ieviešanā. Savukārt dienas noslēgumā prezentēšanas prasmju treneris Oskars Priede pastāstīs savu pieredzi, kas foruma apmeklētājiem palīdzēs iegūt svaigu un racionālu skatu uz publiskās runas situāciju kopumā, un parādīs dažus knifus, kas var pozitīvi ietekmēt biznesa darbību.

Foruma programma un reģistrācija: https://www.mitto.me/jekabpilsforums2018. Ieeja bez maksas. Vietu skaits ierobežots.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk nekā 2400 individuāli biedri un vairāk nekā 60 uzņēmēju biedrības. LTRK individuālo biedru – uzņēmumu – apgrozījums 2016.gadā pārsniedza 13,6 miljardus eiro.

LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu s aviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

LTRK ir pilntiesīga starptautiskā tirdzniecības un rūpniecības kameru tīklojuma - vairākus gadu simtus darbības pieredzi uzkrājušo un daudzu miljonu visas pasaules uzņēmēju apvienojošo Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas (EUROCHAMBRES) un Starptautiskās Tirdzniecības palātas (ICC) - biedre.

Biedrība ir viena no vecākajām Latvijas nevaldības organizācijām – LTRK ir uzņēmēju balss un atbalsts jau 80.gadu!

Papildu informācijai:

Rūta Grikmane
Sabiedrisko attiecību konsultante
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera