2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils dome izsludina konkursu uz SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētāja amatu (PAPILDINĀTS)

Jēkabpils dome izsludina konkursu uz SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētāja amatu (PAPILDINĀTS)

(Papildināts ar Jēkabpils domes sniegto info par kandidātiem izvirzītajām prasībām)

Jēkabpils dome ceturtdien izsludināja konkursu uz SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētāja amatu, jo ir beidzies darba līgums ar pašreizējo uzņēmuma vadītāju Aleksandru Karpenko.

Jēkabpils domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis sacīja, ka pašvaldību pilnībā apmierina pašreizējā uzņēmuma vadītāja darbs un ar viņu ir pagarināts līgums līdz konkursa noslēgumam, taču jaunās domes vadības konceptuāls lēmums ir - beidzoties līgumam ar pašvaldības uzņēmuma vadītāju, sludināt konkursu uz konkēto amata vietu. Raivis Ragainis piebilda, ka Aleksandrs Karpenko ir aicināts pieteikties konkursā un paust savu tālāko redzējumu uzņēmuma attīstībai. Jautāts vai arī šajā gadījumā jau ir kāda persona, ko viņš kā pašvadības vadītājs uzrunājis vai grasās uzrunāt startēt konkursā līdzīgi kā tas bija uz SIA “JK namu pārvalde” valdes priekšsēdētāja amatu, Raivis Ragainis atbildēja noliedzoši, ka neviens nav uzrunāts un arī netiks uzrunāts. Tajā pašā laikā viņš cerot, ka SIA “Jēkabpils siltums” valdes prriekšsēdētāja amatam pieteiksies spēcīgi un profesionāli pretendenti, tajā skaitā arī pašreizējais uzņēmuma vadītājs Aleksandrs Karpenko.

Sarunā ar Radio1.lv Aleksandrs Karpenko apliecināja, ka pieteiksies konkursā, jo viņam patīkot darbs, ko dara un profesionālais kolektīvs, kurā strādā un ar kuru kopā pēdējos gados ir realizēti vairāki apjomīgi investīciju proojekti. Tāpat arī viņam esot daudz ideju, kā turpmāk vēl vairāk uzlabot un attīstīt uzņēmuma darbu.

Kandidātiem izvirzāmās prasības:

1. Atbilstība Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 79. panta otrās daļas un 37. panta otrās daļas prasībām.

2. Atbilstība likuma „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” prasībām.

3. Valsts valodas zināšanas.

4. Akadēmiskā augstākā izglītība vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās zinātnēs vai inženierzinātnēs.

5. Vismaz viena gada pieredze vadošā amatā, vēlams valsts, pašvaldību vai privātas kapitālsabiedrības vadībā vai iestādes stratēģiskajā un/vai operatīvajā vadībā.

6. Nevainojama reputācija.

Iesniedzamie dokumenti:

1. Pieteikuma vēstule un apliecinājums, ka:

• nav bijis sodīts par tīšu noziedzīgu nodarījumu, neatkarīgi no sodāmības dzēšanas vai noņemšanas;

• nav atņemtas tiesības veikt noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai citu profesionālo darbību;

• nav atzīts par maksātnespējīgu parādnieku;

• ievērojot likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" 7. panta 5.3 daļā noteiktos ierobežojumus, novērsīs iespējamās interešu konflikta situācijas, ja tiks ievēlēts valdes locekļa amatā.

2. Dzīves gaitas un darba pieredzes apraksts (Curriculum Vitae), kurā norādīta kontaktinformācija (pasta adrese, e-pasta adrese, tālruņa numurs), kā arī iekļauts pašvērtējums par valodu zināšanām un norādīts vadītā kolektīva darbinieku skaits.

3. Izglītību apliecinošu dokumentu kopijas un, ja ir, svešvalodu prasmes apliecinošu dokumentu kopijas.

4. Pretendenta sagatavotu redzējumu (ne vairāk kā 1000 vārdu apjomā) par siltumapgādes attīstību Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

5. Valsts valodas prasmes apliecinoša dokumenta kopija (iesniedz pretendenti, kuriem latviešu valoda nav dzimtā valoda).

6. Citi dokumenti, kas apliecina pretendentam izvirzīto prasību izpildi.

7. Apliecinājums, ka piekrīt personas datu apstrādei tādā apmērā, lai konkursa izsludinātājs var gūt pārliecību par Pretendenta atbilstību normatīvos aktu un Konkursa rīkotāja izvirzītajām prasībām.

Pieteikumi jāiesniedz līdz 2017.gada 9.oktobrim ar norādi: “Konkursam uz valdes locekļa amatu” Jēkabpils pilsētas pašvaldības Vienas pieturas aģentūrā, Brīvības ielā 120, Jēkabpils, LV-5201 vai ar drošu elektronisko parakstu parakstīts pieteikums uz elektronisko pasta adresi: vpa@jekabpils.lv, tālrunis: 65236777.

Saistīta ziņa: Turpmāk līgumus ar pašvaldības uzņēmumu vadītājiem automātiski nepagarinās

Atstājiet komentāru