2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Konkursā par sabiedriskā transporta nodrošināšanu autobusu maršrutu tīkla 10 daļās saņemti 27 piedāvājumi

Konkursā par sabiedriskā transporta nodrošināšanu autobusu maršrutu tīkla 10 daļās saņemti 27 piedāvājumi

Autotransporta direkcija (ATD) konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu autobusu maršrutu tīkla 10 daļās saņemti kopumā 27 piedāvājumi, pastāstīja direkcijas pārstāve Zane Plone.

Viņa norādīja, ka iesniegtie piedāvājumi neatvērti tiks glabāti direkcijā līdz brīdim, kad ATD saņems Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) komisijas lēmumu par iesniegto sūdzību saistībā ar konkursa nolikumu.

Atbilstoši Publisko iepirkumu likumam līgumu ar konkursa uzvarētāju nevar slēgt, kamēr nav saņemts attiecīgās komisijas lēmums. Plānots, ka IUB lēmums jāpaziņo līdz 11. oktobrim, un tas nozīmē, ka ATD iepirkumu komisija pretendentu piedāvājumus varēs atvērt un sākt to izvērtēšanu ne agrāk kā oktobra vidū.

"Papildus informējam, ka pasažieru pārvadātāji IUB kopumā iesnieguši vairākas sūdzības un līdz šim tās visas atzītas par nepamatotām," piebilda Plone.

Kā ziņots, konkursu par sabiedriskā transporta pakalpojuma nodrošināšanu 333 maršrutos, kas ietilpst 10 lotēs (Alūksne, Daugavpils, Gulbene, Jēkabpils, Limbaži, Ludza, Madona, Preiļi, Rēzekne un Ziemeļkurzeme) ATD izsludināja 2017.gada 15.maijā. Konkursa termiņš vairākas reizes pagarināts saistībā ar iesniegtajā sūdzībām.

IUB izskatījis un par nepamatotām atzinis AS "CATA" un AS "Talsu autotransports" sūdzības. Savukārt lēmuma vēl nav attiecībā uz sūdzībām, kuras kopā iesniedza SIA "Daugavpils autobusu parks", SIA "Dautrans", SIA "Jēkabpils autobusu parks", SIA "Ludzas autotransporta uzņēmums", SIA "Gulbenes autobuss", SIA "Madonas Ceļu būves SIA" un AS "Rēzeknes autobusu parks".

BNS

Atstājiet komentāru