2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

LIAA izsludinājusi konkursus uz reģionālo biznesa inkubatoru vadītāju amatiem

LIAA izsludinājusi konkursus uz reģionālo biznesa inkubatoru vadītāju amatiem

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) izsludinājusi konkursus uz reģionālo biznesa inkubatoru vadītāju amatiem, liecina informācija oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

LIAA izsludinājusi konkursus uz Biznesa inkubatoru departamentu Liepājas, Jelgavas, Ventspils, Rēzeknes, Jūrmalas, Jēkabpils, Valmieras un Daugavpils biznesa inkubatoru vadītāju amatiem.

Visi amati ir uz noteiktu laiku - līdz 2023.gada 31.decembrim.

LIAA meklē cilvēku ar pieredzi darbā ar uzņēmējdarbības sācējiem, kas nodrošinātu veiksmīgu biznesa inkubatora darbību, veicinātu jaunu komersantu izveidi un attīstību.

Biznesa inkubatora vadītāja galvenie amata pienākumi ir vadīt biznesa inkubatora darbu un kontrolēt funkciju izpildi, izstrādāt un ieviest biznesa inkubatora stratēģiju izvirzīto mērķu sasniegšanai, t.sk. izstrādāt un ieviest aktivitāšu un pasākumu plānu saskaņā ar budžetu un pieejamajiem resursiem. Tāpat biznesa inkubatora vadītāja pienākumos ietilpst pirmsinkubācijas pakalpojumi - biznesa idejas vērtēšana, sākotnējā tirgus izpēte, konsultācijas uzņēmējdarbības sācējiem attīstības veicināšanai, komandas veidošanai un finansējuma piesaistei.

Biznesa inkubatora vadītājam arī jānodrošina inkubācijas pakalpojumu sniegšana - jāizvirza jaundibinātam komersantam sasniedzamie mērķi, jāidentificē jaundibinātam komersantam nepieciešamie pakalpojumi mērķu sasniegšanai un jānodrošina atbilstoša pakalpojumu sniedzēju atlase, piesaistīt atbilstošu mentoru, jāveicina investīciju piesaiste jaundibināta komersanta attīstības nodrošināšanai.

Amata pienākumos arī ietilpst sadarbības veicināšana ar biznesa inkubatoriem, akseleratoriem un līdzīgām organizācijām pasaulē, kur ir attīstīta uzņēmējdarbības sācēju vide. Biznesa inkubatora vadītājam arī jāidentificē un jāpiedalās starptautisku projektu, kas vērsti uz uzņēmējdarbības vides attīstību, īstenošanā.

Biznesa inkubatora vadītāja amatam var kvalificēties pretendenti ar augstāko akadēmisko vai otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību, ar vismaz divu gadu darba pieredzi vadošā amatā, ar pieredzi darbā biznesa inkubatorā, koprades telpā, uzņēmumā, organizācijā vai pašvaldībā uzņēmējdarbības sācēju konsultēšanā.

Tāpat pretendentam jābūt pieredzei pašvaldībā vai uzņēmumā darbā ar uzņēmējdarbības sācējiem vai pieredzei privātā vai nevalstiskā organizācijā vai uzņēmumā, sniedzot komersantiem konsultācijas. Pretendentam jābūt izpratnei par uzņēmējdarbības vidi Latvijā, uzņēmumu attīstības cikliem, biznesa inkubāciju un investīciju piesaisti, zināšanām par valsts pārvaldes un pašvaldību darbību, kā arī prasmēm patstāvīgi organizēt un plānot savu un padoto darbu.

Amata kandidātam jābūt ar teicamām latviešu valodas zināšanām, teicamām angļu valodas zināšanām, kas ļauj amata pienākumu izpildē izmantot dokumentus un literatūru svešvalodā un komunicēt, kā arī vēlamas krievu valodas zināšanas.

Pretendenti pieteikuma vēstuli, CV, izglītību un citu pretendenta kvalifikāciju apliecinošu dokumentu kopijas, rekomendācijas un redzējumu par konkrētā reģionālā biznesa inkubatora darbības stratēģiju angļu valodā jāiesniedz LIAA Personāla vadības nodaļā, Pērses ielā 2, Rīgā, vai e-pastā "personals@liaa.gov.lv".

Kā ziņots, turpmākajos gados biznesa inkubatoriem būs pieejami 25,7 miljoni eiro, bet radošo nozaru inkubatoriem - 7,1 miljons eiro, paredz Ministru kabinetā atbalstītie noteikumi par pasākumu "Reģionālie biznesa inkubatori un radošo industriju inkubatori".

Atbalsta pasākuma mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu komersantu izveidi un attīstību Latvijas reģionos, nodrošinot atbalsta saņēmējus ar uzņēmējdarbībai nepieciešamo vidi un telpām, konsultācijām, apmācībām un pasākumiem par vispārīgiem uzņēmējdarbības jautājumiem, ekspertu konsultācijām; mentoru atbalstu, grantu līdzfinansējumu komersantu darbības izmaksām.

LIAA veiks reģionālo biznesa inkubatoru administratīvās un koordinējošās funkcijas, kuras 2007.-2013.gada plānošanas periodā tika nodotas komersantiem. LIAA nesniegs pakalpojumus un nekonkurēs ar līdzšinējiem inkubatoru operatoriem vai pakalpojumu sniedzējiem.

Pašvaldībās, kurās nebūs izveidoti inkubatori, komersanti varēs saņemt "virtuālās inkubācijas" pakalpojumu.

Komentāri (0-1/1)

  • Ivans
    02.07.2018 18:32
    Viennozīgi visur Matīss!

Atstājiet komentāru