2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

No jūlija būs izmaiņas Jēkabpils autobusu parka maršrutos

No jūlija būs izmaiņas Jēkabpils autobusu parka maršrutos

Lai uzlabotu maršrutu tīklu, no šā gada 1.jūlija tiks samazināts reisu izpildes laiks 11 SIA "Jēkabpils autobusu parks" apkalpotajos maršrutos.

"Tas nozīmē, ka tiek palielināts autobusu braukšanas ātrums un ceļā tie pavadīs īsāku laika posmu. Šāds lēmums pieņemts, jo ir iegādāti jauni jaudīgi autobusi un arī ceļu kvalitāte uzlabojusies. Līdz ar šīm izmaiņām būs mainīti arī autobusu pienākšanas un atiešanas laiki," skaidro SIA "Jēkabpils autobusu parks" direktors Jānis Ščerbickis.

Viņš piebilda, ka līdz šim spēkā bija vēl padomju gados noteiktie braukšanas ātruma standarti, kas šobrīd vairs nav aktuāli. Piemēram, ja līdz šim autobusi kursēja ar vidējo ātrumu 32,5 kilometri stundā, tad turpmāk braukšanas ātrums būs 39,3 kilometri stundā. Tāpat arī būs mainījušies atsevišķu maršrutu atiešanas un pienākšanas laiki. Piemēram, maršrutā Jēkabpils - Ļaudona - Madona autobuss no Jēkabpils autoostas no jūlija kursēs pulksten 12.30 nevis 12.15 kā bija līdz šim.

Ņemot vērā, ka veiktas izmaiņas reisu izpildes laikos un autobusu izbraukšanas laikos no atsevišķām pieturvietām, Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus sekot līdzi izmaiņām autoostās vai tīmekļa vietnē "www.1188.lv".

No 1.jūlija izmaiņas tiks veiktas maršrutos Jēkabpils-Rēzekne, Rīga-Bebrene, Rīga-Jēkabpils, Jēkabpils-Madona, Jēkabpils-Pļaviņas-Madona, Rīga-Zasa-Daugavpils, Jēkabpils-Jaunaglona-Preiļi, Daugavpils-Preiļi, Jēkabpils-Alūksne, Daugavpils-Zasa-Jēkabpils un Rīga-Preiļi.

Komentāri (0-2/2)

  • Pasažiere
    02.07.2018 18:32
    Jācer tikai, ka palielielinot braukšanas ātrumu, braukšana būs droša, bez satiksmes negadījumiem... kā pirms kāda laika Igaunijā, kur braukšanas ātruma dēļ avarēja viens autobuss pēc otra....
  • Pasažieris
    02.07.2018 18:32
    Un kad būs izmaiņas maršrutā Jēkabpils - Bauska? Tā vilkšanās vienkārši NAV paciešama

Atstājiet komentāru