2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Sākusies Kena parka dīķa tiltiņa rekonstrukcija

Sākusies Kena parka dīķa tiltiņa rekonstrukcija

Jēkabpilī, Kena parkā notiek tiltiņa par dīķi rekonstrukcija, ko veic SIA “Rīgas tilti”. Remontdarbu laikā tiltiņš gājējiem ir slēgts.

Jēkabpils Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmoviš stāsta, ka rekonstrukcijas laikā tiltiņam tiks nomainītas margas un segums, uzklājot jaunu polimēra segumu.

Šis tiltiņš daudziem jēkabpiliešiem ir zīmīgs ar to, ka jaunie pāri to bija iecienījuši savas mīlestības apliecinājumam, pieslēdzot pie margām simboliskas slēdzes un atslēdziņas iemetot dīķī, lai laulību nekas nespētu šķirt. Pie tilta margām bija pieslēgtas vismaz pāris simti slēdzeņu. Šobrīd tās visas ir noņemtas un pie atjaunotā tiltiņa margām vairs netiks piestiprinātas.

“Laukā slēdzenes nemetīsim, pagaidām tās ir noņemtas un noliktas glabāšanā noliktavā. Domāsim, ko ar tām darīt. Varbūt tiks izveidota īpaša vieta kur tās izvietot,” saka Raits Sirmovičs un piebilst, ka pagaidām nav idejas, ko ar slēdzenēm darīt. Viņš cer, ka idejas izteiks arī iedzīvotāji.

Kena parka tiltiņa remonts izmaksās 15 000 eiro un tas tiks pabeigts līdz jūlijam.

Vēl šovasar Kena parkā paredzēts turpināt labiekārtot parka celiņus. Šiem darbiem budžetā atvēlēti aptuveni 30 000 eiro. Pagaidām vēl nav zināms šo darbu veicējs, jo notiek iepirkums. Celiņu labiekārtošana sāksies pēc Jāņiem.

Pagājušajā gadā nododot ekspluatācija kena parka bērnu rotaļu laukumu, tika solīts, ka tā labiekārtošanas darbi turpināsies šovasar. Tajā skaitā bija paredzēts uz vaļņa apkārt laukumam izvietot soliņu virsmu un izbūvēt vēl jaunus objektus rotaļu laukumā. Diemžēl šie darbi ir apturēti, jo pašvaldībai budžetā nepieciešami līdzekļi pedgogu algu jaunā modeļa nodrošināšanai.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības nākotnes plānos ir iztīrīt Kena parka dīķi un ierīkot šeit strūklaku. Tāpat arī paredzēts izbūvēt jaunas tualetes, kas pieslēgtas pilsētas kanalizācijas tīklam. Arī Kena parka vecā estrāde, kur agrāk norisinājās zaļumballes un citi pasākumi, prasa pilnīgu atjaunošanu, bet visa parka renovācija uzreiz finansiālu apsvērumu dēļ nav iespējama, tādēļ pašvaldība nolēmusi to atjaunot pamazām. Kena parka dīķa tīrīšana un strūklakas izbūve, kā arī jaunu tualešu izbūve paredzēta nākamajā vasarā.

Komentāri (0-10/17)

  • Antoša
    02.07.2018 18:32
    Jelena:
    A gospodin Sirmovic znajet skolko stojat eti zamki . Mozet vernut kompensaciju ?raz ne dumajut cto delajut



    Ja jau tev viņas tik dārgi maksā, tad karini mājās pie sienas, paklāju vietā, nevis uz pašvaldības tilta margām?!
  • Namikis
    02.07.2018 18:32
    Neka pievilciga jaunaja tilta nebus atkal karteja naudas atmazgasana! Un pie tam par pilsetas iedzivotajiem nedoma vispar pieminas par kazam nem nost, atpusties nav kur, ar gimeni ari tikai 2 pastaigas vietas kena parks un meza parks, viss interesants kas ir pilseta veikali un spelu automati ar klubiem!!!
  • Jelena
    02.07.2018 18:32
    A gospodin Sirmovic znajet skolko stojat eti zamki . Mozet vernut kompensaciju ?raz ne dumajut cto delajut
  • S
    02.07.2018 18:32
    Pieļauju domu, ka Jūs, Cita, neesat precēts cilvēks, ja sakiet, ka tas ir bezjēdzīgi - tās atslēgas tur karināt, taču, kā paliek ar senām tradīcijām? Tās arī mest "ārā"? Tak neviens Jūsu privātīpašumā neko nekarina, pretenziju nevajadzētu būt! Aizbrauciet uz kādu lielāku Eiropas valsti un palūkojaties tur, kas darās uz tiltiem ar tām atslēgām.
  • Izja
    02.07.2018 18:32
    Njā - bērnu laukumiņu līdz galam savest kārtībā nevar.
    Forši bērnam paskriet no seguma, pēkšņi akmeņi, krīt, tad mistiska smilšu pilsētiņa, kur jēgas nekādas... kaut kāda nekvalitatīva mājiņa.
    Vispār smieklīgi, kā vienmēr - domes solītais nekad nepipildās.
  • cita
    02.07.2018 18:32
    Edgars:
    Es tiešām vēlētos uzzināt. kas tieši tiks darīts ar tām slēdzenēm, jo man pašam tur bija pieslēgta. Ja pašvaldībai nav īsti domas kur likt, vai tiks izmestas, vai noliktas kādā noliktavā, lai pašvaldība izsludina pieteikšanos slēdzeņu īpašniekiem, tiem kuriem viņas interesēs, tie atradīs. Arī es savu slēdzeni paņemtu atpakaļ un piestiprinātu uz kāda cita tilta. Vispār esmu šokā - noņemt varam, bet ko darīt - nezinam........ tas jau ir diezgan absurdi. Saprotama lieta, ka tilts bija jāremontē, bet tad pirms daram padomājam par visu.

    domāt vajag, kad karina to aclēgu, viņas tur kaudzē rūsē un neizskatijās pievilcīgi ( ar laiku), ir daudz dažādu citu variantu un iespēju savos īpašajos svētkos
  • Sindija
    02.07.2018 18:32
    Piekritu Viktorijai
  • Viktorija
    02.07.2018 18:32
    Ieteiktu izveidot ko lidzigu Daugavpils milestibas kokam,visas atsledzinas skaisti ielikt atpakal kocinja ;)
  • Ella
    02.07.2018 18:32
    Prom gan atslēdziņas nedrīkst mest! Tām ir liela nozīme cilvēkiem,kas tās uzlikušas. Piekrītu iepriekšējam komentāras,ka,ja plānu nav,lai vitur saliktu,tad vismaz atļaut cilvēkiem paņemt atpakaļ!
  • Dundurs
    02.07.2018 18:32
    Mani gan vairāk interesē, kur var redzēt Kena parka attīstības plānu un paredzētā gājēju tilta, kaut attālu shēmu? Domāju,ka Kena parka labiekārtošanai ir jābūt atvērtam un publiskam procesam, kurš saprotams iedzīvotājiem, lai nerastos jautājumi
    ww:
    Kā domājat, mums būs skaists izliekts tilts vai betona panelis ar margām?


    Mūsu varas orgāni ir pieraduši izdarīt un uzmaukt nevienam neko nejautājot. Kā pilsētas iedzīvotājs, gribētu zināt, kas tad īsti ir piedāvāts pirms saņemt galaproduktu.
12

Atstājiet komentāru