2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils siltumtīkli rekonstruē siltumtrasi no Vienības ielas līdz Jaunajai ielai (FOTO)

Jēkabpils siltumtīkli rekonstruē siltumtrasi no Vienības ielas līdz Jaunajai ielai (FOTO)

SIA “Jēkabpils siltums” sācis siltumtrases no Vienības ielas līdz Viestura ielai un Brīvības ielas līdz Jaunajai ielai rekonstrukciju. Darbi noritēs divos posmos.

 

“Patlaban strādājam Kena parka posmā un ir demontētas virszemes siltumtrases, kas iepriekš bija Kena parka posmā no Vienības ielas līdz Dambja ielai un posmā no Dambja līdz Viestura ielai. Līdz ar to Jēkabpilī vairāk nebūs virszemes trašu. To vietā tiks ierīkota siltumtrase ierokot caurules zemē,” skaidro SIA “Jēkabpils siltums valdes priekššedētājs Aleksandrs Karpenko.

 

Viņš piebilst, ka projektu atbalsta Eiropas Kohēzijas fonds un pēc darbu beigšanas, ja tie būs noritējuši saskaņā ar noteikumiem un paredzētajā termiņā, uzņēmumam no Eiropas naudas tiks atmaksāti 30% jeb aptuveni 200 000 eiro. Patlaban SIA “Jēkabpils siltums” ņēma kredītu, lai rekonstrukcijas darbus segtu pilnā apmērā.

 

“Mūsu klienti, jēkabpilieši, uzņēmumam ir parādā 2,1 miljonu eiro, nesamaksājot par saņemto siltumu. Ja iedzīvotāji būtu norēķinājušies un uzņēmuma kasē būtu šī nauda, tad siltumtrases rekonstrukcijai mums kredīts nebūtu jāņem. Diemžēl situācija ir tāda kā ir un bez kredīta veikt rekonstrukciju uzņēmums nevar,” atzīst Aleksandrs Karpenko.

 

Projekta izmaksas – 695 000 eiro rekonstrukcijas darbiem un aptuveni 10 000 eiro projekta uzraudzības nodrošināšanai. Darbus veic SIA “PMK” un siltumtrase jāatjauno līdz 9.oktobrim. Līdz ar to rekonstrukcijas darbi apkures sezonas sākumu nekavēs.

 

Atstājiet komentāru