2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Lielākas iespējas bēgļiem atrast darbu ir Rīgā un citās lielākajās pilsētās

Lielākas iespējas bēgļiem atrast darbu ir Rīgā un citās lielākajās pilsētās

Lielākas iespējas bēgļiem atrast darbu ir Rīgā un citās lielākajās pilsētās, tajā skaitā arī Jēkabpilī, norāda Labklājības ministrija (LM), kuras pārziņā ir nodarbinātības jautājumi.

 

Pēc ierašanās Latvijā cilvēki uzturēsies patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā "Mucenieki", bet pēc bēgļa vai alternatīvā statusa iegūšanas varēs brīvi pārvietoties.

 

Pašlaik par tālākiem atbalsta mehānismiem dzīvesvietas izvēlē un nodrošināšanā personām, kas būs ieguvušas bēgļa vai alternatīvo statusu, diskutē starpinstitucionālā darba grupa, kura šobrīd izvērtē arī citu valstu pieredzi un izstrādā Latvijai piemērotāko modeli.

 

"Latvijas darba tirgum ir raksturīgas reģionālas atšķirības un atšķirības pašu reģionu ietvaros, lielākas iespējas atrast darbu ir Rīgā un citās lielākajās pilsētās. Šis arī ir viens no jautājumiem, pie kuriem pašreiz strādā starpinstitucionālā darba grupa. Pagaidām tas ir procesā," aģentūrai BNS norādīja ministrijas pārstāve Iveta Kancena.

 

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) kā bezdarbnieks vai darba meklētājs var reģistrēties tikai tad, kad ir piešķirts bēgļa vai alternatīvais statuss. Saskaņā ar NVA datiem, šā gada jūnijā bija reģistrēti pieci cilvēki ar bēgļa statusu un trīs cilvēki ar alternatīvo statusu.

 

Jau ziņots, ka Latvija brīvprātīgi uzņems 250 bēgļus. Īpaša darba grupa pašlaik izvērtē nepieciešamos pasākumus Āfrikas bēgļu uzņemšanai, kas notiks divu gadu laikā.

Materiāls tapis sadarbībā ar BNS

Foto: Reuters/Scanpix

Komentāri (0-2/2)

  • laima
    02.07.2018 18:25
    Piespiedu brīvprātīgi jāuzņem tie ekonomiskie migranti. Da, nestrādās viņi nemūžam, gaidīs tikai pabalstus, kas viņus arī tāpēc vilina uz Eiropu.
  • sviests
    02.07.2018 18:25
    sviests, sevejos jau atbalstiis ,svesiniekiem prioritaates...

Atstājiet komentāru