2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpilī augustā nodarbinātības valsts aģentūra piedāvā 24 vakances

Jēkabpilī augustā nodarbinātības valsts aģentūra piedāvā 24 vakances

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) šovasar nav redzējusi šim laikam raksturīgo bezdarba līmeņa kritumu, to intervijā Latvijas Televīzijai sacīja NVA vadītāja Inese Kalvāne. Viņa teica, ka bezdarba līmenis vasarā saistībā ar sezonas darbu pieaugumu parasti sarūk, taču šovasar šī tendence nav manāma. Vienīgi augustā vērojams neliels bezdarba līmeņa kritums – 0,5% apmērā. Šobrīd NVA reģistrētas 6000 vakances, teica Kalvāne, prognozējot nelielu bezdarba līmeņa samazinājumu līdz ziemai, bet pēc tam iespējams neliels pieaugums.

Informācija Nodarbinātības valsts aģentūras mājas lapā liecina, ka augustā Jēkabpilī visvairāk darbinieku nepieciešams Jēkabpils cietumam, kur darbā tiek aicināts psihologs, ārsts, ieslodzījuma vietas apsargs, pamatdarbības struktūrvienības vadītājs.

Tāpat šomēnes dažādi uzņēmumi darbā aicina apmetēju, skārdnieku, lentzāģu operatoru, ekskavatora vadītāju, tāmētāju, galas izcirtēju, pavāru, dežurantu, galas izcirtēju, kravas automobiļa vadītāju.

Tāpat arī informācija NVA mājas lapā liecina, ka lielākoties darba alga tiek piedāvāta no 360 eiro mēnesī, taču atsevišķi uzņēmumi sola 600-800 lielu atalgojumu mēnesī. Kopumā augustā Jēkabpilīnodarbinātības valsts aģentūras mājas lapā tiek piedāvātas 24 vakances.

Komentāri (0-1/1)

  • Jānis K.
    02.07.2018 18:25
    Jēkabpilī problēma ir nevis trūkstošo vakanču skaits, bet cilvēku zemā vai neatbilstošā kvalifikācija, kā arī zemā motivācija attīstībai un jaunu iemaņu apgūšanai. Ja esi darba meklētājs, padomā, ko vari sniegt uzņēmumiem un varbūt neko nedarīšanu vari nomainīt pret sevis pilnveidošanu. Veiksmi!

Atstājiet komentāru