2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jaunuzbūvētais elevators jau nedēļu pieņem jauno ražu

Jaunuzbūvētais elevators jau nedēļu pieņem jauno ražu

SIA "Linas Agro Graudu centrs" valdes loceklis Petras Kuras, jaunā Jēkabpils uzņēmuma tiešais saimnieks, sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka pirmās graudu kravas elevators saņēmis 28.jūlijā.

 

“Pagaidām graudu piegādes intensitāte nav liela, esam saņēmuši pirmās 800 tonnas rapša un kviešu. Jāteic, ka saņemto graudu kvalitāte nav augsta,” saka Petras Kuras.

 

Viņš piebilst, ka saņemtais rapsis bijis ar lielu nezāļu piejaukumu, visvairāk ar pļavas puķes madaras sēklām, savukārt kviešiem nav bijis pietiekamā daudzumā proteīnu un citu nepieciešamo sastāvdaļu, iespējams, aukstās un lietainās vasaras dēļ vai arī nepareizi izmantotu tehnoloģiju dēļ graudu audzēšanā. Tāpēc tie atbilduši pārtikas kviešu trešajai klasei.

 

Graudu pieņemšana elevatorā turpinās un Petras Kuras norāda, ka, sākoties saulainam un siltam laikam, graudu piegādes intensitāte pieaugs. Tas jau esot jūtams pēdējo dienu laikā, piemēram, vakar saņemtas desmit graudu kravas.

 

Jau ziņots, ka 16.jūlijā, notika svinīga graudu pieņemšanas, pirmapstrādes un uzglabāšanas kompleksa SIA “Linas agro graudu centrs” atklāšana, ko Jēkabpilī uzbūvēja lietuviešu uzņēmums "Linas Agro Group".

 

Elevators ir pilnībā aprīkots ar jaunākajām graudu un citu graudaugu kultūru pieņemšanas, žāvēšanas un tīrīšanas iekārtām un tehnoloģijām. Diennaktī elevators spēs pieņemt 1000 tonnas. Vienas mašīnas apkalpošanas laiks ir 30 minūtes no iebraukšanas līdz izbraukšanai. Plānotā īstermiņa graudu glabāšanas jauda ir 8–10 tūkstoši tonnu. Galvenie pakalpojumi, ko elvators sniedz ir graudu pirmapstrāde: kaltēšana, attīrīšana un laboratorijas pakalpojumi. Elevators orientēsies uz īstermiņa uzglabāšanu un ātru pārkraušanu.

 

Jaunais elevators atrodas Jēkabpilī, Zvaigžņu ielā. Kompleksa būvniecību veica vietējais uzņēmums SIA "Jēkabpils PMK". Elevatorā nodarbināti 15 darbinieki – labaratorijā, operatori un datoriķi, kas uzraudzīs graudu apriti unveiks uzskaiti.

 

Attēlā: Petras Kuras

Atstājiet komentāru