2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpilī atklās jauno graudu elevatoru

Jēkabpilī atklās jauno graudu elevatoru

Šodien plkst.18 Jēkabpilī notiks jaunā graudu pieņemšanas, pirmapstrādes un uzglabāšanas kompleksa Zvaigžņu ielā svinīgā atklāšana, informē uzņēmēji.

 

Pasākuma gaitā paredzēta iepazīšanās ar jauno objektu, svētku uzrunas, mākslinieciskie priekšnesumi un pirmās graudu kravas mašīnas pieņemšana un svēršana, kam sekos pasākuma saviesīgā daļa - īpašās vakariņas "Reiz rančo" un balle kopā ar grupu "Henrix".

 

Piedalīties jaunā graudu pieņemšanas, pirmapstrādes un uzglabāšanas kompleksa atklāšanā ir uzaicināti arī lielākie klienti un tuvējo pašvaldību vadītāji.

 

Elevatorā tiks veikta graudu pirmapstrāde un nodrošināta īstermiņa uzglabāšanas iespēja. Kompleksā vienlaicīgi varēs uzglabāt 8000 tonnu graudu. Šeit tiks izveidota arī pilnībā automatizēta moderna laboratorija. Plānots, ka kompleksā tiks nodarbināti līdz 15 darbiniekiem.

 

Jauno graudu elevatoru Jēkabpilī uzbūvējis lietuviešu uzņēmums "Linas Agro", būvniecības darbus veicis vietējais uzņēmums SIA "Jēkabpils PMK". Šis ir pirmais "Linas Agro" elevators Latvijā.

 

Jau informēts, ka maija vidū topošā graudu pieņemšanas, pirmapstrādes un uzglabāšanas kompleksa pamatos svinīgi tika iemūrēta simboliskā kapsula. Uzrunā "Linas Agro" valdes priekšsēdētājs Armands Raguckis uzsvēra, ka šis ir pirmais, bet noteikti nebūšot pēdējais "Linas Agro" komplekss Latvijā.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru