2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils tirgū – pirmās pavasara sēnes, zaļumi un stādi (FOTO)

Jēkabpils tirgū – pirmās pavasara sēnes, zaļumi un stādi (FOTO)

Jēkabpils tirgū sākusies pirmo pavasara stādu un zaļumu tirdzniecība, savukārt šajās dienās pārdošanā parādījušās arī pirmās pavasara sēnes – bisītes.

 

Pārdošanā ir dažādi ziedu stādi, sīpoli un dāliju gumi, patlaban lielākais piedāvājums ir ziemcietēm. Tāpat arī nopērkami gan lociņi, gan salāti. Var iegādāties arī agro kāpustu dēstus, agrīno tomātu un asās paprikas dēstus, kā arī gurķu un kabaču dēstus.

 

Pārdošanā ir arī kartupelļi gan ēšanai, gan sēklai. Tirgotāji piedāvā arī dažādas pupiņas, sīpolus, ķiplokus, dzērvenes, slotas un zāļu tējas.

 

Tirgotāja Veronika atzīst, ka pircēju ir maz un stādus un sēklas pērk gausi, jo vēl laika apstākļi nav piemēroti dārza darbiem.

 

Vienā stendā bija nopērkami lakši jeb meža ķiploki. Šis augs ir aizsargājams, tāpēc to var tirgot, ja tas ir audzēts mazdārziņā. Pārdevēja stāsta, ka tie visgaršīgāk esot, ja sataisa salātos ar biezpienu, olām un krējumu.

 

Tirgotāja Anna bija atnesusi grozu ar pirmajām pavasara sēnēm bisītēm. Tās bija nopērkamas pa 70 eirocentiem vienai pannai.

 

Lija kā ik gadu, arī šogad uz tirgu atvedusi visdažādākos stādus, patlaban tās galvenokārt ir ziemcietes, kā arī garšaugi un salāti. Pie viņas nopērkami arī lociņi un ģimenes sīpoli sēklai.

 

Ritmai plašā izvēlē ir bārenītes un citi ziedu stādi, kā arī lociņi, kas audzēti kastēs un pircējiem tiek nošķīti pēc pieprasījuma un vajadzības. Tāpat arī nopērkami kāposti, burkāni un kartupeļi.

 

Savukārt Mihails tirgo slotas un pirtsslotas, kā arī viņam vienīgajam pārdošanā bija šajās dienās Gargrodes purvā lasītās dērvenes, kas dabiskā vidē veiksmīgi pārziemojušas. Mihails piedāvā arī dažādas pupiņas, ķiplokus, sīpolus un vērmeļu slotiņas.

 

Tirgotāji cer, ka uzlabojoties laika apstākļiem rosība sāksies arī Jēkabpils tirgū un stādu un sēklu tirdzniecība noritēs aktīvāk. Cenu ziņā Jēkabpils tirgū piedāvātais būtiski neatšķiras no dārzniecības veikalos nopērkamās produkcijas.

 

Atstājiet komentāru