2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Apkures sezona Jēkabpilī, visticamāk, tik drīz nebeigsies

Apkures sezona Jēkabpilī, visticamāk, tik drīz nebeigsies

Runājot par apkures sezonas beigām, kārtība, kādā apkures sezona beidzas vai tiek uzsākta, nav mainījusies. Proti, nepieciešams kopīpašnieku, ja ir runa par daudzdzīvokļu mājām, lēmums.

 

“Šobrīd gan mums nav informācijas, ka kāds īpašnieks vai kopīpašnieks būtu vēlējušies atteikties no apkures, izņemot vienu rūpniecisko uzņēmumu. Uzņēmums izteica vēlēšanos izbeigt apkuri, kas arī izdarīts, “informēja SIA “Jēkabpils Siltums”valdes piekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko.

 

“Salīdzinot ar citām sezonām, šī - nav parādu pieauguma ziņā katastrofāla. Parādi, protams, pieaug, bet nedaudz, salīdzinājumā ar ieriekšējām sezonām. Tas varētu būt saistīts ar to, ka siltumenerģijas patēriņš ir samazinājies, salīdzinot ar citām ziemām. Siltumenerģijas cena pazeminās, gan tāpēc, ka dabas gāzes cena samazinās, mūsu pakalpojums ir kļuvis lētāks. Jēkabpils Siltumam ir apstiprināts jauns tarifs un tas ir ļāvis parādu pieauguma tempam būtiski samazināties, “atzīst Siltumtīklu vadītājs.

 

Runājot par vasarā plānotajiem darbiem, Aleksandrs Karpenko vēsta, ka, kā ik gadu, uzņēmums plāno pārbaudīt siltumtrases, veikt visus sagatavošanās darbus nākamajai apkures sezonai – veiks trašu hidrauliskās pārbaudes, katlu māju rekonstrukciju.

 

Plānots arī lielāks projekts, proti, nomainīt jeb rekonstruēt trašu posmu, kas ir virszemes trase Kena parkā. Tad šo pašu posmu projektēt apmēram ap Jēkabpils Valsts ģimnāziju un Jaunās ielas pusi. Šobrīd ir parakstīts līgums ar Latvijas Investīciju Attīstības aģentūru par projekta līdzfinansējumu. Tad arī veiks iepirkumu, līguma noslēgšanu un būvdarbi. Plānots šos darbus paveikt līdz nākamās apkures sezonas beigām.

 

Atstājiet komentāru