2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Salcevičs: Negribētos, ka gaļas kombināta vietā paliktu grausts

Salcevičs: Negribētos, ka gaļas kombināta vietā paliktu grausts

Ļoti negribētos, ka maksātnespējīgo Jēkabpils gaļas kombinātu piemeklētu Jēkabpils cukurfabrikas liktenis un uzņēmuma vietā paliktu grausts, sarunā ar portālu Radio1.lv atzina Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs.
 
 
"Daudz kas būs atkarīgs no tā, ko izlems darīt ar maksātnespējīgo uzņēmumu tā kreditori. Ļoti gribētos, lai objektam tiktu atrasts pielietojums un tas netiktu izpārdots pa daļām, kā tas notika ar cukurfabriku. Kā rezultātā, kur tas bija iespējams, tika izgriezts un pārdots metāls, un tagad no kādreiz plaukstoša uzņēmuma pāri ir palikuši vairs tikai grausti," saka Leonīds Salcevičs.
 
 
Jēkabpils mērs norādīja, ka gaļas kombināts pilsētai bija ļoti svarīgs kā jau jebkurš darbavietu devējs. Salcevičs bija cerējis, ka mēģinājums sākt uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesu būs veiksmīgs, tādēļ bija pārsteigts, uzzinot par tā maksātnespējas procesa sākšanu. "Ja ņem vērā, ka uzņēmumā ikdienā strādāja 70 līdz 80 darbinieki, kļūst skaidrs, ka tas deva iztikas līdzekļus vairāk nekā diviem simtiem cilvēku," norādīja Leonīds Salcevičs.
 
 
Jēkabpils mērs cer, ka pārziemot darbu zaudējušajiem Jēkabpils gaļas kombināta darbiniekiem palīdzēs bezdarbnieku pabalsti. Savukārt vasarā darba piedāvājumu kļūšot vairāk un cerams, ka lielākajai daļai bez darba palikušo izdosies atrast sev jaunu nodarbi un ienākumu avotus. Savukārt pašvaldība gatava sniegt sarežģītā finansiālajā situācijā nokļuvušajiem uzņēmuma darbiniekiem normatīvajos aktos paredzēto sociālo palīdzību.
 
 
Pēc Salceviča domām, vieglāk atrast jaunu darbu būšot dažādu tehnisko specialitāšu darbiniekiem, savukārt tādu specifisku amatu pratējiem kā, piemēram, gaļas izcirtējiem tas varbūt varētu būt sarežģītāk.
 
 
Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vadītāja Svetlana Zujeva informē, ka viņas vadītā institūcija ir saņēmusi no Jēkabpils gaļas kombināta rakstisku informāciju par uzņēmumā paredzamo darbinieku atlaišanu. Šobrīd NVA Jēkabpils filiālē kā bezdarbnieki ir reģistrējušies 29 uzņēmuma darbinieki.
 
 
Tiesa Jēkabpils gaļas kombināta maksātnespējas procesu ierosināja pagājušā gada 5.decembrī, par uzņēmuma maksātnespējas administratoru ieceļot Kārli Zundi.
 
 
Jau ziņots, ka Jēkabpilī bezdarbnieku skaits veido 10,4% no darbspējīgajiem, gaļas kombināta maksātnespējas dēļ tas palielināsies vēl par 0,5%.

Atstājiet komentāru