2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils gaļas kombināts pasludina maksātnespēju un atlaiž darbiniekus

Jēkabpils gaļas kombināts pasludina maksātnespēju un atlaiž darbiniekus

Darbu pārtraucis viens no lielākajiem uzņēmumiem Jēkabpilī - Jēkabpils gaļas kombināts, tādējādi bez darba atstājot vairākus desmitus cilvēku. Lai izvairītos no bankrota, Jēkabpils pašvaldība nākusi pretī uzņēmumam un tika meklēti citi sadarbības līgumi, tomēr uzņēmums pasludinājis savu maksātnespēju, ziņo Latgales reģionālā televīzija.
 

Jēkabpils gaļas kombināts ražoja plašu gaļas izstrādājumu un konservu klāstu vairāku desmitu gadu garumā. Tomēr šomēnes no uzņēmuma plānots atlaist līdz pat 60 darbinieku.
 
 
"Šobrīd no 5.janvāra līdz šai dienai no šī uzņēmuma ir reģistrēti 29 bezdarbnieki," stāsta Nodarbinātības valsts aģentūras Jēkabpils filiāles vadītāja Svetlana Zujeva.
 
 
Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcēvičs atzīst, ka pašvaldība uzņēmumu atbalstījusi, jo tā ienākumi būtiski ietekmējuši arī pilsētas budžetu.
 
"Nesniedzām drakoniskas prasības pret nodokļu parādiem, kavējumiem. Viņš pašvaldībai bija diezgan lielas summas parādā. (..) Mēs to nedarījām, ļoti labi apzināmies, ka tas uzņēmums dod pilsētas iedzīvotājiem darbavietas. (..) Bet nezinu, vai tā ekonomiskā situācija bija tik slikta, ka vajadzēja pieņemt šādu lēmumu: pasludināt maksātnespēju," saka Leonīds Salcēvičs.
 
 
Jēkabpilieši cer, ka kombināta telpas ieinteresēs citus uzņēmējus. Pašvaldība jau izteikusi vēlmi sadarboties ar Rēzeknes gaļas kombinātu, tomēr – neveiksmīgi. "Viņi atteicās. Acīmredzot, gaļas tirgū nav tādas iespējas šajā ekonomiskās krīzes laikā Krievijā," secina Leonīds Salcēvičs.
 
 

Jēkabpilī bezdarbnieku skaits veido 10,4% no darbspējīgajiem, gaļas kombināta maksātnespējas dēļ tas palielināsies vēl par 0,5%.
 
 
Avots: lsm.lv

Komentāri (0-1/1)

  • Margrietiņa
    02.07.2018 18:22
    tiešām briesmīgi, kā lai cilvēki atrod darbu? Atkal sekos izbraukšana uz ārzemēm...

Atstājiet komentāru