2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpilī palielinās māju apsaimniekošanas maksa

Jēkabpilī palielinās māju apsaimniekošanas maksa

No šā gada privatizējamā SIA "JK Namu pārvalde" Jēkabpilī par 14% līdz 22% paaugstina maksu par mājas uzturēšanu un apsaimniekošanu.
 
 
Portāls radio1.lv jau informēja, ka maksa par vienu kvadrātmetru no 0,36 eiro palielinās līdz 0,41 eiro. Savukārt maksas no 0,37 un 0,44 eiro par vienu kvadrātmetru paaugstinās līdz attiecīgi 0,45 un 0,50 eiro. Apsaimniekošanas maksas pieaugums - 14% līdz 22%.
 
 
Pēdējo reizi maksu par mājas uzturēšanu un apsaimniekošanu privatizējamā SIA "JK Namu pārvalde" paaugstināja 2008.gadā. Sešos gados būtiski ir paaugstinājušās izmaksas māju kopīpašumā esošo daļu un piesaistīto zemes gabalu sanitārajā uzkopšanā, dzīvojamo māju tehniskajā apkopē un remontā, kas sevī ietver ūdensvada un kanalizācijas, siltumapgādes un elektroapgādes sistēmas. Arī mājas pārvaldīšanas pakalpojumu izmaksas un pārvaldnieka administratīvie izdevumi šo gadu laikā ir palielinājušies vairāk nekā par 30%.
 
 
Līdz ar to, lai novērstu dzīvojamā fonda tehniskā stāvokļa pasliktināšanos un nodrošinātu dzīvojamo māju pienācīgu uzturēšanu un apsaimniekošanu, kā arī minimālu nepieciešamo līdzekļu uzkrāšanu, māju apsaimniekošanas maksu nepieciešams paaugstināt, norādīts pamatojumā.
 
 
Savukārt SIA "Pils rajona Namu pārvalde" valdes loceklis Mihails Aleksejevs informēja, ka ''Pils rajona Namu pārvalde'' maksas par mājas uzturēšanu un apsaimniekošanu mainīs no 2015.gada 1.jūnija. Detalizēta informācija par konkrēti plānotajām maksām tiks sniegta vēlāk.
 
 

Atstājiet komentāru