2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpils dome budžeta grozījumos sadala 270 tūkstošus eiro

Jēkabpils dome budžeta grozījumos sadala 270 tūkstošus eiro

Jēkabpils dome veikusi šī gada pēdējos budžeta grozījumus. Lai uzzinātu, kādām vajadzībām nauda piešķirta, uz sarunu aicinājām Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieku Jāni Raščevski.

 

“Budžeta grozījumi ir minimāli. Finanšu ministrija neļāva pašvaldībām tērēt grozījumos iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārpildi. Faktiski šie līdzekļi paliks uzkrājumos, jo nevarēja zināt, kā šī finansu pozīcija līdz gada beigām pildīsies. Tāpēc budžeta grozījumos ir sadalīti līdzekļi, kas iegūti no nekustamā īpašuma nodokļa pārpildes, kā arī no dažādiem citiem ieņēmumiem, piemēram, izmaiņām mērķdotācijās. Kopējā summa, ko varējām dalīt budžeta grozījumos ir neliela, apmēram, 270 tūkstoši eiro,” skaidro Jānis Raščevskis.

 

Viņš norāda, ka lielākā summa 122, 6 tūkstoši eiro atvēlēta Jēkabpils pilsētas pašvaldības grāmatvedības nodaļu reorganizācijai. Nauda nepieciešama šī procesa nodrošināšanai saistībā ar pāreju uz centralizēto grāmatvedību. Pašvaldība iecerējusi likvidēt visas grāmatvežu štata vietas iestādēs un izveidot centralizētu grāmatvedību domē. Šī procesa gaitā darbu zaudēs apmēram 10 - 12 darbinieki. Decembrī grāmatveži saņems brīdinājumu par reorganizāciju un atalgojums tiks izmaksāts arī šomēnes.

 

Otra lielākā summa – 50,2 tūkstoši eiro budžeta grozījumos piešķirta siltummezglu ierīkošanai dzīvojamajās mājās Celtnieku ielas mikrorajonā. Ielu apgaismojuma nodrošināšanai ir piešķirts papildus 9 tūkstoši eiro. Savukārt pašvaldības brīvo dzīvokļu apsaimniekošanai atvēlēti 9,2 tūkstoši. Pašvaldības ēku un telpu uzturēšanai piešķirts 10,8 tūkstoši eiro.

 

Ir pieauguši vecāku parādi bērnudārziem par ēdināšanu. Jānis Rašcevskis norāda, ka šos parādus nevar piedzīt ātri, taču nauda pirmsskolas izglītības iestādēm nepieciešama tagad, lai varētu pildīt savas funkcijas. Šim nolūkam piešķirti 26 tūkstoši eiro, kas ir kā aizdevums, ko pašvaldība atgūs – vecākiem norēķinoties par savu atvašu uzturēšanos bērnudārzā.

 

Budžeta grozījumos 15,3 tūkstoši eiro piešķirti arī Jēkabpils sniega kalna “Mežaparks” namiņa būvniecībai. Būvdarbi jau ir uzsākti un šeit top tā sauktais moduļu tipa namiņš, kas nepieciešams sniega kalna apkalpojošajam personālam viņu funkciju veikšanai.

Atstājiet komentāru