2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

„Reģionu dienu 2014” laikā skaidros siltumapgādes un ūdenssaimniecības jautājumus

„Reģionu dienu 2014” laikā skaidros siltumapgādes un ūdenssaimniecības jautājumus

Novembrī 8 Latvijas pilsētās Regulators organizē Reģionu dienas 2014. Reģionu dienu ietvaros Regulatora darbinieki tiekas ar regulējamiem siltumapgādes un ūdenssaimniecības komersantiem, lai pārrunātu aktuālos sadarbības jautājumus, un uz tikšanos aicina iedzīvotājus, lai kopā ar zinošākajiem Ekonomikas ministrijas, Patērētāju tiesību aizsardzības centra un AS "Sadales tīkls" ekspertiem informētu par elektrības tirgus atvēršanas jautājumiem, siltumapgādes un ūdenssaimniecības pakalpojumu maksas veidošanos, kā arī sniegtu atbildes uz iedzīvotājiem neskaidrajiem jautājumiem.
 
 
Regulatora Reģionu dienas notiek Valmierā, Jelgavā, Ventspilī, Liepājā, Jēkabpilī, Rēzeknē, Daugavpilī un Rīgā.
 
 
Sarunā ar iedzīvotājiem par gaidāmo elektrības tirgus atvēršanu 2015. gada 1. janvārī Ekonomikas ministrija informēs par elektrības tirgus atvēršanas nepieciešamību un sociālā atbalsta modeli. Regulators pastāstīs, kā veidojas elektrības maksa brīvā un regulētā tirgū, un sniegs ieteikumus, kā salīdzināt dažādos tirgotāju piedāvājumus. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs vērsīs uzmanību uz elektrības līgumos ietvertajiem nosacījumiem - termiņiem, norēķinu veidiem, maksājumu kārtību. AS "Sadales tīkls" skaidros, kādas ir galvenās iedzīvotājiem veicamās darbības. Visas dienas garumā iedzīvotājiem būs iespēja arī tikties ar elektrības tirgotājiem, pārrunāt viņu piedāvājumus, noslēgt līgumu.
 
 
Sarunā par siltumapgādes un ūdenssaimniecības pakalpojumiem un to maksu Regulators skaidros, kā veidojas tarifs un maksa, kādi ir faktori, kas nosaka un ietekmē to lielumu.
 
 
Jēkabpilī pasākums notiks 28.novembrī, pulksten 14.00 Krustpils Kultūras namā, Rīgas ielā 210/212.
 
 
Sabiedrisko apakalpojumu regulēšanas komisija
Komunikāciju nodaļas vadītāja Inese Krūmiņa, tālrunis 29203029
Twitter logo Draugiem.lv logo Facebook logo

Atstājiet komentāru