2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils uzņēmums izvirzīts prestižā konkursa „Eksporta un inovācijas balva 2014” otrajai kārtai

Jēkabpils uzņēmums izvirzīts prestižā konkursa „Eksporta un inovācijas balva 2014” otrajai kārtai

Prestižā Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotā konkursa „Eksporta un inovācijas balva 2014" otrajā kārtā Latgali šogad pārstāvēs divi uzņēmumi no Jēkabpils un Rēzeknes. Konkursa otrās kārtas kategorijā „Eksportspējīgākais komersants" mazo komercsabiedrību grupā izvirzīts Jēkabpils uzņēmums SIA „MK Dizains" un tas startēs divās kategorijās – „Inovatīvākais produkts" un „Importa aizstājējprodukts". Savukārt Rēzekni pārstāvēs - SIA „Latgales stabu konstrukcijas".
 
 
Patlaban norit konkursa „Eksporta un inovācijas balva 2014" otrā kārta, kurā visu oktobri un novembri ekspertu komanda apmeklēs visus konkursa finālistus jeb 31 uzņēmumu. Uz Latgali, lai viesotos un vērtētu divus konkursa otrajā kārtā iekļuvušos uzņēmumus Rēzeknē un Jēkabpilī, konkursa žūrijas komanda dosies ceturtdien, 23. oktobrī. Eksperti klātienē katrā uzņēmumā iepazīsies ar ražošanas procesu, izvērtēs konkursam pieteikto produktu vai pakalpojumu prezentācijas, kā arī individuāli uzdos interesējošos jautājumus.
 
 
Lai iepazītos ar uzņēmumiem, to darbību, kā arī sekotu līdzi šo uzņēmumu vērtēšanas procesam, aicinām arī Jūs šī gada 23. oktobrī plkst.11.30 apmeklēt SIA „MK Dizains" Jēkabpilī, Radžu ielā 1A, savukārt plkst. 15.30 – SIA „Latgales stabu konstrukcijas" Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 163a.
 
 
Vizītē varēsiet vērot, kā notiek uzņēmumu vērtēšana, uzzināt vairāk par uzņēmumiem un to ražošanas procesu, kā arī uzdot interesējošus jautājumus gan SIA „MK Dizains" un SIA „Latgales stabu konstrukcijas" pārstāvjiem, gan ekspertu komandai.
 
 
Konkursa otrās kārtas žūrijas komandu veido vairāki eksperti no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Ekonomikas ministrijas, Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Dizaineru savienības, Latvijas Bankas, kā arī citām Latvijas valsts iestādēm un uzņēmumiem.
 
 
Informācija par konkursu
 
 
Konkurss „Eksporta un inovācijas balva" tiek rīkots kopš 2005. gada. Līdz šim konkursa ietvaros pasniegti teju 200 apbalvojumi un atzinības raksti Latvijas labākajiem un inovatīvākajiem komersantiem. Konkursa dalībnieku vidū pārstāvētas visas galvenās Latvijas eksporta nozares - kokrūpniecība, metālapstrāde un mašīnbūve, mēbeļu ražošana, elektronikas un elektrotehnikas ražošana, vieglā rūpniecība, poligrāfija, būvmateriālu ražošana, tekstilrūpniecība, ķīmiskā un farmaceitiskā ražošana, dizaina preču ražošana, pārtikas produktu ražošana, kā arī informācijas tehnoloģiju u.c. pakalpojumi.
 
 
Konkursa „Eksporta un inovācijas balva" mērķis ir paust atzinību un godināt Latvijas komersantus, kas sasnieguši labus rezultātus, gan radot jaunus un eksportspējīgus produktus, gan nodrošinot vietējo tirgu ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem. Ikviens uzņēmums, kas sasniedzis labus eksporta rezultātus, izstrādājis inovatīvu produktu vai kura prece ir nopietns konkurents importa ražojumiem, var kļūt par piemēru citiem Latvijas uzņēmumiem.
 
 

Līga Zvirgzdiņa

 
Attēlā: SIA "MK Dizains" veidotais bērnu rotaļu laukums.

Atstājiet komentāru