2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

"LNK Industries Group" nodod ekspluatācijā tiltu pār Daugavu Jēkabpilī

"LNK Industries Group" nodod ekspluatācijā tiltu pār Daugavu Jēkabpilī

"LNK Industries Group" nodevusi ekspluatācijā tiltu pār Daugavu Jēkabpilī, informē uzņēmums.
 
 
Tilta pār Daugavu Jēkabpilī renovācijas darbus konkursa rezultātā veica uzņēmumu AS "LNK Industries" un AS "Latvijas tilti" izveidotā pilnsabiedrība "LNK Industries Group", kas 2013.gadā uzvarēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības organizētājā konkursā par pašreizējā tilta pār Daugavu renovāciju.
 
 
Projekta kopējās izmaksas ir 7 363 972 eiro, tai skaitā ERAF finansējums - 6 080 023 eiro, valsts budžeta dotācija - 220 919 eiro un pašvaldības līdzfinansējums - 1 063 028 eiro.
 
 
Tilta, kas pēdējo reizi tika remontēts 1995.gadā, renovācija tika veikta posmā no Kurzemes ielas līdz Vienības ielai. Pilnsabiedrības "LNK Industries Group" pārziņā bija brauktuves un ietves seguma maiņa, tilta balstu remonts, laiduma konstrukcijas remonts, margu, barjeru un apgaismes stabu demontāža un jaunu uzstādīšana, notekcauruļu maiņa un tilta daļu krāsošanas darbi.
 
 
"LNK Industries" valdes loceklis Jevgenijs Locovs uzsver, ka "remontdarbu rezultātā tika apturēta tilta tehniskā stāvokļa pasliktināšanās, novērsti ekspluatācijas laikā radušies defekti un bojājumi, kā arī nodrošināta būves ilgmūžība vēl vismaz 30-40 gadus".
 
 
Tilts pār Daugavu Jēkabpilī tika uzbūvēts 1962.-1963.gadā, savienojot abas Daugavas krastu pilsētas (Krustpili un Jēkabpili) zem viena nosaukuma - Jēkabpils. Tilts tika uzcelts vecā tilta vietā, kurš nodrošināja dzelzceļa un autotransporta kustību starp abiem Daugavas krastiem, bet Otrā pasaules kara laikā tika nopostīts līdz pamatiem.
 
 
AS "LNK Industries" specializējas inovatīvu būvniecības un ražošanas projektu īstenošanā no A līdz Z. "LNK Industries" galvenā darbības joma ir rūpniecības, civilo un infrastruktūras objektu būvniecība. Uzņēmums specializējas arī transportēšanas tehnoloģisko sistēmu un nestandarta aprīkojuma projektēšanā, ražošanā un uzstādīšanā, kā arī dzelzsbetona un lielgabarīta metālkonstrukciju ražošanā.
 
 
AS "Latvijas tilti" ir viens no lielākajiem būvniecības uzņēmumiem Latvijā, kas specializējas tiltu, ceļa pārvadu un tuneļu būvniecībā un rekonstrukcijā, kā arī jūras piestātņu un krasta stiprinājumu rekonstrukcijā un celtniecībā.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Komentāri (0-3/3)

  • Cece
    02.07.2018 18:20
    Valmieras tilts un arī līdzīgs ir Ventspilī, ir skaisti risinājumi.....mēsējais tāds bez izdomas...piekrītu-ar padomijas piesitienu :roll:
  • jjjjj
    02.07.2018 18:20
    Valmieras tilts ir tizls- izskatās pēc dinozaura skeleta...
  • Swarka
    02.07.2018 18:20
    Žēl, ka tas tilts ir ar lielu padomijas piesitienu :(
    Izskatās +/- tāds pats, bet tagad tikai margas cinkotas un laternas tādas nevisai. Būtu vismaz pasmēlušies ideju no valmieras tilta.

Atstājiet komentāru