2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilij ir iespēja piedalīties starptautiskās izstādēs, lai piesaistītu investorus

Jēkabpilij ir iespēja piedalīties starptautiskās izstādēs, lai piesaistītu investorus

Ar Norvēģijas finanšu instrumenta atbalstu, no šā gada septembra līdz 2015.gada beigām, deviņām Latvijas pilsētām, tajā skaitā arī Jēkabpilij, būs iespēja piedalīties starptautiskās izstādēs, lai uzrunātu potenciālos investorus, portālam Radio1.lv pavēstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sabiedrisko attiecību pārstāve Marika Vanka.
 
 
Viņa informēja, ka atbalsts tiks nodrošināts nacionālas nozīmes attīstības centriem – republikas pilsētām – Rīgai, Daugavpilij, Jelgavai, Jēkabpilij, Liepājai, Rēzeknei, Valmierai, Ventspilij un Jūrmalai.
 
 
Šādu finansiālu atbalstu paredz Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.-2014.gada perioda programmas "Kapacitātes stiprināšana un institucionālā sadarbība starp Latvijas un Norvēģijas valsts institūcijām, vietējām un reģionālām iestādēm" projekts "Reģionālās politikas aktivitāšu īstenošana Latvijā un reģionālās attīstības pasākumu izstrāde". Šī projekta mērķis ir stiprināt Latvijas pašvaldību un reģionu kapacitāti un sniegt atbalstu uzņēmējdarbības veicināšanas jautājumos.
 
 
Vienlaikus šī projekta ietvaros visām deviņām pašvaldībām tiks izstrādāti arī investīciju piesaistes materiāli angļu valodā, kā arī investīciju piedāvājumi investoru piesaistei. Tādējādi pašvaldības tos varēs izmantot starptautiskās izstādēs kā reprezentācijas materiālus.
 
 
Projekta īstenotājs ir VARAM sadarbībā ar Latgales, Vidzemes, Rīgas, Zemgales un Kurzemes plānošanas reģioniem. Savukārt projekta partneri Norvēģijā – Norvēģijas Pašvaldību un reģionālās attīstības ministrija, "Oppland" reģionālā līmeņa pašvaldība un "Aust-Agder" reģionālā līmeņa pašvaldība. Kopējās projekta izmaksas 1,172 miljoni eiro.

Atstājiet komentāru