2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Pieslēdzies, Latvija! aicina Jēkabpils seniorus pieteikties bezmaksas datorapmācībām

Pieslēdzies, Latvija! aicina Jēkabpils seniorus pieteikties bezmaksas datorapmācībām

Ikviens interesents pēc 50 gadu vecuma aicināts pieteikties Lattelecom sociālās atbildības iniciatīvas Pieslēdzies, Latvija! bezmaksas datorapmācībām Jēkabpilī. Reģistrēties kursiem iespējams, zvanot pa bezmaksas tālruni 80000822 (darba dienās no plkst. 8:00 līdz 21:00) vai aizpildot reģistrācijas anketu internetā www.piesledzieslatvija.lv.
 
 
Pieslēdzies, Latvija! grupas tiek komplektētas latviešu un krievu valodas grupās, pēc iespējas tuvāk senioru dzīvesvietai. Jēkabpilī apmācības notiks Jēkabpils Tālākizglītības un informācijas tehnoloģiju centrā pasniedzējas Ingas Grīnbergas vadībā. Ar I.Grīnbergas un Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolotājas Birutas Lasmanes gādību pagājušā gadā vairāk nekā 235 dalībnieku apguva datorzināšanas trīs apmācību līmeņos.
 
 
Pie I.Grīnbergas Jēkabpils seniori datorzināšanas apgūs jau otro gadu un viņa uzsver: „Man ir prieks, ka spēju ieinteresēt seniorus par darbošanos ar datoru un kā pēc apmācībām es dzirdu sakām: „būs man jāpiekrīt bērniem un arī jāpērk tas dators". Prieks ir arī par to, ka satiekot kādu bijušo audzēkni – senioru, viņš ar lepnumu stāsta, ka tagad viņš var sazināties ar saviem bērniem un mazbērniem, kuri dzīvo ārzemēs ar Skype palīdzību. Kas var būt labāks par to?"
 
 
Reģistrējoties apmācībām ikviens var izvēlēties, kādu no trim piedāvātajiem apmācību līmeņiem, atbilstoši dalībnieka iepriekšējai pieredzei un prasmēm. Pirmais līmenis paredzēts tiem, kas ar datoru saskaras pirmo reizi, savukārt trešajā līmenī iekļauta padziļināta apmācība par programmu lietošanu, e-pakalpojumu izmantošanu un datu apstrādi.
 
 
Ikvienam interesentam mājaslapā www.piesledzieslatvija.lv pieejama arī Pieslēdzies, Latvija! bezmaksas pašmācību programma „Mācies pats". Zvanot projekta atbalsta tālrunim 67201777, senioriem ir iespējams saņemt arī speciālistu konsultācijas datora lietošanas pamatos. Turklāt pirmos soļus datora apgūšanā palīdz spert arī īpaši izveidotas apmācību filmas, kas bez maksas pieejamas Lattelecom Interaktīvajā TV.
 
 
Lattelecom projekts Pieslēdzies, Latvija! tiek īstenots kopš 2008./2009.mācību gada. Līdz šim ar pašvaldību un skolu atbalstu apmācīti jau 20 tūkstoši senioru. Projekta organizētāji iecerējuši līdz valsts simtajai gadadienai apmācīt vismaz 30 tūkstoši cilvēku visā Latvijā, lai palīdzētu tiem pārvarēt digitālo plaisu un pilnvērtīgi integrēties informācijas sabiedrībā. Sociālā iniciatīva Pieslēdzies, Latvija! ir kļuvusi par nacionāla mēroga projektu, ko atbalsta Labklājības, Izglītības un zinātnes ministrijas, Nodarbinātības valsts aģentūra, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija un Latvijas Pašvaldību savienība.

Līga Bite,
Lattelecom Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu vadītāja

Atstājiet komentāru