2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils tirgū svētku laikā “mazs tirgus”

Jēkabpils tirgū svētku laikā “mazs tirgus”

Portāls Radio1.lv novēroja, ka svētku dienās Jēkabpils tirgū bija "mazs tirgus" jeb bija gan maz tirgotāju, kas piedāvā vietējo produkciju, gan arī maz pircēju.
 
 
"Lielveikalos jau viss ir nopērkams un daudz lētāk nekā mēs varam piedāvāt. Kuru gan interesē mūsu ekoloģiskie produkti, ja noteicošais pirkumā vairumam ir cena," atzina kāda tirgotāja no Jēkabpils, kas pārdošanai savā mazdārziņā audzē dažādus dārzeņus un zaļumus.
 
 
Svētku laikā visplašākā klāstā pārdošanā bija Jāņu vainagi un zāļu pušķi, kā arī dažādi ziedu pušķi. Nopērksamas bija zemenes, tomāti, gurķi, kāposti un līdzās jaunajai ražai pārdošanā vēl arī dārzeņu un puķu stādi.
 
 
Jāņu zāļu pušķi un vainagi maksāja sākot no 70 eirocentiem līdz 3 eiro gabalā, savukārt vietējās zemenes nopērkamas par 3 – 4,50 eiro kilogramā, lētākas ir no Polijas ievestās. Diļļu pušķīši maksāja 30 eirocentus, sīpolu - 40, skābenes vienai zupas reizei – 60, salāti – 1,50 eiro kilogramā, pirmie kabači – 1,50 eiro kilogramā, jaunie kartupeli – 1 – 1,50 eiro kilogramā, garšvielu puškīši mazsālīto gurķu gatavošanai – 40 – 60 eirocenti, gurķi – 2, 50 kilogramā, tomāti no 80 eirocentiem līdz 2,50 eiro kilogramā, jauno ķiploku buntīte – 50 eirocenti, jaunie kāposti – 1,20 kilogramā, mazsālīti gurķi – 3 eiro kilogramā.
 
 
Savukārt tomātu dēsti maksāja 10 eirocenti gabalā, bet kāpostu dēsti – 8 eirocenti gabalā. Nopērkami bija arī gurķu, kabaču un citu dārzeņu un garšaugu dēsti. Pārdošanā bija arī pērnie kartupeli, pupiņas un zirņi.
 
 
Neviens no tirgotājiem nepiedāvāja sēnes vai meža zemenes. Kopumā tirgū valdīja neliela rosība.

Komentāri (0-2/2)

  • Pirceeja
    02.07.2018 18:16
    Tad jau Tu tās gailenītes nopirki :))) Tāpēc citi neredzēja, ka ir :))) Tirgū jau prece nav sagāzta kalniem, kā lielveikalā un ar konservantiem iekonservēta - viens otrs nopērk, trešais pat neuzzina, kas bija pārdošanā :)))
  • Es
    02.07.2018 18:16
    Biju 23.juunija riitaa, piedaavaaja gan seenes, konkreeti gaileniites redzeeju.

Atstājiet komentāru