2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Latvijā gaida ienākam jaunus apģērbu tirgotājus

Latvijā gaida ienākam jaunus apģērbu tirgotājus

Apģērbu mazumtirdzniecības nozarē konkurence ir asa, tomēr uzņēmumi saskata vietu izaugsmei. Turklāt arī Varner Gruppen pārstāvēto Cubus, Bik Bok un Dressman vieta, pametot Latvijas tirgu, ilgi nepaliks tukša, prognozē nozares pārstāvji.
Viņi gan atzīst, ka Varner Gruppen pārstāvēto Cubus, Bik Bok un Dressman aiziešana no tirgus konkurenci būtiski nemazinās, jo paredzams, ka nākotnē nozarē ienāks jauni zīmoli, kas plaši pārstāvēti Eiropā. Tiesa gan, lielākā aktivitāte prognozējama ap Rīgu, un reģionos jaunu zīmolu veikalus atvērs vien retais, vēsta Dienas Bizness.
Lietuvas un Latvijas pašreizējā mazumtirdzniecības līdera Apranga ģenerāldirektors Rimants Perveņecks spriež, ka Varner Gruppen aiziešana no Latvijas tirgus situāciju apģērbu nozarē īpaši neietekmēs, jo «tas nav tā kalibra spēlētājs, kas noteiktu toni tirgū». Viņš saredz, ka skandināvu vietu ātri vien aizņems jau esošie spēlētāji.
Arī Lindex uz darbību Latvijas tirgū skatās optimistiski, un priecājas par apgrozījuma un peļņas pieaugumu, saka Lindex izpilddirektors Gorans Bille. Ņemot vērā, ka Varner Gruppen pamet Latvijas tirgu, kompānija var vēl vairāk paplašināties šajā tirgū. «Nedomājam, ka Latvijas tirgus ir sarežģītāks par citu valstu tirgu – ir svarīgi veidot piedāvājumu, kas klientam patīk,» norāda Lindex pārstāvis.
Tiesa gan, konkurence apģērbu mazumtirdzniecības tirgū ir liela, atzīst Seppälä mārketinga vadītāja Baltijā Karīna Žīgure, piebilstot, ka nelielajā Latvijas tirgū ir vairāki starptautiski apģērbu veikalu tīkli ar līdzīgu piedāvājumu. Viņa uzskata, ka Varner grupas aiziešana zināmu iespaidu atstās, un patērētājiem, kas līdz šim iepirkās šīs grupas veikalos, būs jāveic pirkumi citur, izvēloties esošos tīklus.
Tomēr būtiskākais ierobežojums aizvien ir patērētāju ierobežotā rocība, jo ienākumi ir jāsadala starp daudzām ikdienas vajadzībām un apģērbs, kā arī citas modes preces, nav pirmā nepieciešamība. Nesen piedzīvotā krīze ir iemācījusi cilvēkus tērēt ļoti apdomīgi, tādēļ ar vien mazāk ir impulsa pirkumu, novērojusi Seppala pārstāve.
Avots:BNN

Atstājiet komentāru