2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Šogad pieaudzis pasažieru skaits sabiedriskajā transportā

Šogad pieaudzis pasažieru skaits sabiedriskajā transportā

Kopējais pasažieru skaits sabiedriskajā transportā šā gada pirmajā pusgadā pieaudzis par 3,2%, salīdzinot ar iepriekšējā gada pirmo pusgadu.
Visbiežāk izmantotais sabiedriskā transporta veids ir regulāras satiksmes autobusi, ar kuriem pārvietojās vairāk nekā puse visu sabiedrisko transportu izmantojošo pasažieru, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati.
Ar regulāras satiksmes autobusiem 2013.gada pirmajā pusgadā pārvadāja 74,1 milj. pasažieru – par 2,2% vairāk nekā iepriekšējā gada janvārī – jūnijā. Lielāko daļu (99,7%) pasažieru pārvadāja iekšzemē.
Pārvadāto pasažieru skaits iekšzemē pieauga par 2,1%, tai skaitā pilsētas nozīmes maršrutos par 4,1%, bet reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos un reģionālajos starppilsētu nozīmes maršrutos samazinājās attiecīgi par 3,8% un par 4,1%. Starptautiskajos pārvadājumos pārvadāto pasažieru skaits palielinājās par 18,8%.
Dzelzceļa transportā šā gada pirmajā pusgadā pārvadāto pasažieru skaits saruka par 0,3%. Iekšzemē, kur pārvadāja 98,2% no visiem dzelzceļa pasažieriem, to skaits samazinājās par 0,4%, savukārt starptautiskajos pārvadājumos (galvenokārt starp Latviju un Krieviju) pieauga par 6,2%.
Ar pilsētu elektrisko transportu 2013.gada pirmajā pusgadā pārvadāja 45,6 milj. pasažieru, kas ir par 5,7% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā. Ar trolejbusiem pārvadāto pasažieru skaits palielinājās par 4,4%, bet ar tramvajiem – par 7,2%.
materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru