2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2014.gada 30.decembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2014.gada 30.decembrī

Preiļu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Preiļu novada dome aicina iedzīvotājus uz tikšanos ar domes deputātiem, iestāžu un daļu vadītājiem, lai pirms 2015. gada novada budžeta pieņemšanas iepazīstinātu ar paveikto šajā gadā, plānotajiem darbiem nākamajam gadam un uzklausītu iedzīvotāju priekšlikumus. Tikšanās laiki un vietas ar iedzīvotājiem publicētas Preiļu novada domes mājas lapā.

 

8.janvārī no pulksten trijiem līdz pieciem pēcpusdienā Preiļu kultūras nama zālē novada iedzīvotājiem būs iespēja saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem no vairāku nozaru speciālistiem. Konsultācijas sniegs un iedzīvotājus uzklausīs aizsardzības inspekcijas speciālists, Sociālā dienesta pārstāvis, Preiļu novada domes Nekustamā īpašuma daļas speciālists, Preiļu novada domes Attīstības daļas speciālists, Pašvaldības policijas pārstāvis, Pašvaldības jurists, SEB un SWED banku konsultanti, kā arī SIA „Preiļu slimnīca” pārstāvis. Ikviens ir gaidīts ar priekšlikumiem domes un domes iestāžu darba pilnveidošanai!

 

23. janvārī Preiļu kultūras namā būs skatāma viesizrāde “Bezkaunīgie veči”. Valmieras teātris piedāvā Anšlava Eglīša komēdiju „Bezkaunīgie veči” Reiņa Suhanova un Jāņa Znotiņa režijā. Brieduma gadus sasniegušos, bet joprojām dzīves garšu jūtošos „večus” spēlē aktieri Rihards Rudāks, Januss Johansons un Juris Laviņš, pārējās lomās Skaidrīte Putniņa un Oskars Morozovs. Luga ”Bezkaunīgie veči” sarakstīta trimdā un vēsta par trim latviešu vīriem, kas katrs savādāk sagaida vecumdienas tālu no dzimtenes – Kalifornijā.

 

Turpinām ziņas

 

Arī nākamgad plānots nodrošināt iespēju tiešsaistē vērot notikumus atsevišķu putnu sugu ligzdās, taču jautājums ir par finansējumu šīs iespējas nodrošināšanai, atzīst Latvijas Dabas fonda pārstāvis Jānis Ķuze. Vēl nav skaidrs, kur varētu rast līdzekļus tiešsaistes nodrošināšanai internetā - šis jautājums tiekot risināts, jo šim mērķim esot nepieciešami 5-7 tūkstoši eiro. Jau ziņots, ka pavasarī Viesītes novadā zivjērgļu ligzdai un Lubāna ezera tuvumā esošajai jūras ērgļu ligzdai un Kurzemes ziemeļos esošajai melno stārķu ligzdai uzstādītas tiešsaistes novērošanas kameras, lai internetā ikviens varētu sekot līdzi notikumiem šo putnu ligzdās.

 

Autotransporta direkcijas izsludinātajā konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu ar autobusiem turpmākajos sešos gados Jūrmalas un Bauskas virzienā uzvarējušas vairāku pārvadātāju veidotās apvienības, iegūstot tiesības slēgt līgumus kopumā par 17 miljoniem eiro. Kā liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, reģionālajā starppilsētu nozīmes maršrutu tīklā Latvijas vidienē lotē "Centrs-1" maršrutos Jūrmalas virzienā ir uzvarējusi apvienība, ko veido "Nordeka", "Rīgas Taksometru parks" un "Liepājas autobusu parks". Savukārt līgums par pārvadījumiem Bauskas virzienā tiks slēgts ar apvienību, ko izveidojušas SIA "AIPS", "Nordeka", SIA "Tukuma auto" un "Liepājas autobusu parks". Paredzamā līgumcena Bauskas virzienā ir 9,36 miljoni eiro, bet Jūrmalas virzienā - 7,8 miljoni eiro.

 

Un vēl

 

Cicerona goda nosaukums lokālajā politikā šogad piešķirts Jaunjelgavas novada domes priekšsēdētājam Guntim Lībekam par Sēlijas identitātes attīstīšanu. Apbalvojumam tika nominēts arī Ventspils mērs Aivars Lembergs, kandidāti tika meklēti arī Latgalē. Taču Latvijas Pašvaldību savienība mudināja paskatīties uz Daugavas kreiso krastu, Sēlijas novadu, kas nav ierakstīts Nacionālajā attīstības plānā, taču tur plaukst lokālpatriotisms un cilvēki nenokar galvas, norāda Latvijas Pašvaldību savienība.

Atstājiet komentāru