2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

"Preiļu siera" apgrozījums pērn palielinājies par 32,7 procentiem

"Preiļu siera" apgrozījums pērn palielinājies par 32,7 procentiem

Piena pārstrādes uzņēmums AS "Preiļu siers" pagājušajā gadā strādāja ar 77,749 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 32,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 41,9% un bija 1,703 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā minēts, ka pērn "Preiļu siers" iepirka 123 136 tonnas piena un 9677 tonnas vājpiena. Pagājušajā gadā kompānija saražoja 11 651 tonnu siera un 6769 tonnas sūkalu pulvera.

Vienlaikus vadības ziņojumā norādīts, ka pērn sākta kanalizācijas sistēmas rekonstrukcija.

"Preiļu siera" vadība norāda, ka patlaban uzņēmumā notiek dabasgāzes degļu pārregulēšana uz propāna gāzes degļiem. Savukārt, lai vēl precīzāk un ātrāk varētu iesūknēt pienu, piena pieņemšanā plānots nomainīt vecos piena pieņemšanas mezglus uz jauniem.

Tāpat kompānijā atzīmē, ka vieni no būtiskākajiem uzdevumiem ir iekšējo vadības un procesu kontroles pilnveide, izejvielas iepirkumu kāpināšana un piena pārstrādes un piena produktu ražotāja pozīcijas Latvijā saglabāšana.

"Preiļu siera" vadība piebilst, ka karš Ukrainā ir ietekmējis energoresursu un degvielas cenu kāpumu, kam ir būtisks īpatsvars uzņēmuma izdevumos, tāpēc "Preiļu siera" vadība nepārtraukti izvērtē esošo situāciju un pieņem šim brīdim visoptimālākos lēmumus.

2021.gadā "Preiļu siers" strādāja ar 58,598 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,5% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 27,8% un bija 1,2 miljoni eiro.

Kompānija "Preiļu siers" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 5,146 miljoni eiro. Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Jāzeps Šņepsts.

Atstājiet komentāru