2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Policija sākusi divus kriminālprocesus par iespējamām "Preiļu saimnieks" amatpersonu pretlikumīgām darbībām

Policija sākusi divus kriminālprocesus par iespējamām "Preiļu saimnieks" amatpersonu pretlikumīgām darbībām

Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirkņa amatpersonas ir sākušas divus kriminālprocesus, lai izvērtētu iespējamas Preiļu pašvaldības kapitālsabiedrības "Preiļu saimnieks" amatpersonu pretlikumīgas darbības, aģentūru LETA informēja VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Lāsma Kursīte.

Viens no kriminālprocesiem ir sākts pēc Krimināllikuma 19.nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem tautsaimniecībā. Patlaban nevienai no personām nav piemērots procesuālais statuss, norāda Kursīte.

Savukārt otrs kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 175.panta 1.daļas par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu jeb zādzību. Vienai amatpersonai kriminālprocesā ir piemērots statuss - persona, pret kuru sākts kriminālprocess.

Jau ziņots, ka pērn oktobrī, neilgi pēc "Preiļu saimnieka" valdes atsaukšanas, Preiļu novada dome ārkārtas sēdē nolēma veikt finanšu un juridisko auditu novada pašvaldības uzņēmumā SIA "Preiļu saimnieks".

Audita veikšanu iniciēja uzņēmuma pagaidu valdes priekšsēdētājs Ivars Indriksons ar ziņojumu par konstatētajām nepilnībām uzņēmuma dokumentos iepriekšējā pārskata periodā. Pārbaude plānota ar mērķi izstrādāt organizācijas finanšu stāvokļa novērtējumu un sniegt rekomendācijas tā tālākai uzlabošanai.

Ar domes ārkārtas sēdes lēmumu kapitālsabiedrībai ir uzdots veikt cenu aptauju audita organizēšanai. Tā īstenošanai tiks izmantoti "Preiļu saimnieka" budžeta līdzekļi.

Jau ziņots, ka neilgi pirms apkures sezonas sākuma atsaukta "Preiļu saimnieka" valde. No amatiem atsaukts valdes priekšsēdētājs Jānis Mūrnieks un valdes loceklis Andris Svarinskis.

Par "Preiļu saimnieks" pagaidu valdes priekšsēdētāju tika apstiprināts Indriksons. Preiļu novada pašvaldības izpilddirektors Aigars Zīmelis skaidroja, ka Indriksona kandidatūra tika izraudzīta no 12 iespējamiem pretendentiem, konsultējoties ar attiecīgās nozares speciālistiem.

Komentējot valdes atsaukšanu, pašvaldības izpilddirektors minēja labas pārvaldības trūkumu, kas radījis valdes darbībā virkni pārkāpumu.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Preiļu saimnieka" apgrozījums 2020.gadā bija 2,857 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 105 139 eiro.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru