2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Līvānos notiks katastrofu seku pārvaldības mācības

Līvānos notiks katastrofu seku pārvaldības mācības

Aizvadītajā trešdienā Līvānu novada domē notika Civilās aizsardzības komisijas sanāksme, kurā piedalījās pārstāvji no dažādām valsts institūcijām, pašvaldības un uzņēmumiem, tai skaitā no VAS “Latvijas dzelzceļš’. Sanāksmes mērķis bija pārrunāt šī gada 10. oktobrī Līvānos notiekošo katastrofu (dzelzceļa transporta avārijas situācijas) seku pārvaldības mācības, kurās piedalīsies dažādi dienesti un institūcijas.

Ceturtdien, 10.oktobrī, Līvānos norisināsies VAS «Latvijas dzelzceļš» organizētas civilās aizsardzības mācības, kuru laikā tiks imitēta kravas un pasažieru vilcienu vagonu sadursme, bīstamas kravas izplūšana un aizdegšanās. Mācību mērķis ir pārbaudīt civilās aizsardzības sistēmā iesaistīto dalībnieku gatavību koordinētai rīcībai un nostiprināt sadarbību katastrofu pārvaldīšanā uz VAS “Latvijas dzelzceļš” publiskās dzelzceļa infrastruktūras.
 
Mācības norisināsies līdzās dzelzceļa sliedēm Fabrikas ielai pieguļošajā teritorijā – pretī jaunatnes iniciatīvu centra “Kvartāls” futbola laukumam.
 
Aicinām iedzīvotājus saglabāt mieru un neuztraukties, ja dzirdat sirēnas un redzat Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta transportu.
 
Latvijas dzelzceļš rīko mācības sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Valsts policiju, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Līvānu novada civilās aizsardzības komisiju, kā arī citām institūcijām.
 
 
Līvānu novada domes Sabiedrisko attiecību daļas informācija

Avots: livani.lv

Atstājiet komentāru