2024.gada 19. marts

Jāzeps

Glābēji kopš vakardienas turpina dzēst meža ugunsgrēku Aknīstes novadā

Glābēji kopš vakardienas turpina dzēst meža ugunsgrēku Aknīstes novadā

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šorīt turpina dzēst vakar izcēlušos meža ugunsgrēku Aknīstes novadā, portālu Radio1.lv informēja VUGD.

Pirmdien ap plkst.12 dienests saņēma informāciju, ka Asares pagastā deg mežs. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka deg kūla un gruzd zem tās esošais kūdras slānis, kā arī vēja ietekmē liesmas sasniegušas arī mežu.

Šī ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās Aknīstes, Ilūkstes, Neretas, Jēkabpils un Viesītes ugunsdzēsēji glābēji un Valsts meža dienesta (VMD) darbinieki. Pirmdienas vakarā visiem iesaistītajiem izdevās ierobežot liesmu izplatīšanos, bet degšana turpinās ugunsgrēka vietas iekšienē. Notikumā dega meža jaunaudze 2,5 hektāru un mežs trīs hektāru platībā.

Tāpat pirmdien VUGD saņēma informāciju, ka Vecumnieku novada Valles pagastā deg mežs. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka meža dzēšanu jau veic VMD darbinieki ar vienu autocisternu un uguns stiprā vēja ietekmē strauji izplatās. Ņemot vērā, ka tuvākā ūdens ņemšanas vieta atradās divu kilometru attālumā, ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistījās 13 Vecumnieku, Bauskas un Jaunjelgavas ugunsdzēsēji ar četrām autocisternām.

Ugunsgrēkā dega mežs divu hektāru un jaunaudze 1,5 hektāru platībā. Iestājoties tumsai, uguns izplatīšanās tika ierobežota un VUGD beidza dzēšanas darbus notikuma vietā. Naktī degšanas vietas uzraudzību turpināja AS "Latvijas valsts meži" darbinieki.

Šodien dzēšanas darbi turpinās un, ja būs nepieciešams, tajos tiks iesaistīti arī VUGD ugunsdzēsēji.

Pirmdienas pēcpusdienā VUGD arī saņēma izsaukumu uz Olaini, kur netālu no Mežaparka dega meža zemsedze 8000 kvadrātmetru platībā. Sadarbībā ar VMD dzēšanas darbi noslēdzās tikai šorīt.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 105 izsaukumus - 65 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 37 kūlas un 13 meža ugunsgrēkiem, 15 uz glābšanas darbiem, bet 12 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru