2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

"Jēkabpils Lūši" dramatiskā kaujā pieveic Baltijas līgas favorīti "SelverTalTech"

  • 30 janvaris 2023 --

Baltijas volejbola līgā vienu no sezonas spilgtākajām uzvarām izcīnīja "Jēkabpils Lūši", kas savā laukumā ar 3-2 (25:23, 24:26, 24:26, 25:21, 22:20) pieveica kopvērtējuma vicelīderi Tallinas "Selver/TalTech".

Jēkabpils un Tallinas klubu dueļa pirmā seta izskaņā lūši izsēja triju punktu pārsvaru (22:19), tomēr pēcāk svaru kausus spēja nosliekt sev par labu. Nākamā seta ievadā "Jēkabpils Lūši" iekrāja četru punktu pārsvaru (10:6), kā arī seta beigu daļā atspēlējās no 19:23, pēcāk gan piekāpjoties.

Spraigi izvērtās arī cīņas trešais sets, kurā jēkabpilieši no 9:12 ieguva 13:12 vadību. Vēlāk četru punktu izrāviens padevās arī "Selver/TalTech" vienībai, kas no 18:20 panāca 22:20. Ceturtajā setā "Jēkabpils Lūši" pazaudēja četru punktu vadību (11:7), turpretim seta izskaņā veica 6:2 izrāvienu, nopelnot vismaz punktu.

Dramatiskākais izvērtās noslēdzošais sets, "Jēkabpils Lūšiem" ar sesto piegājienu realizējot mačbumbu, kā arī iepriekš neitralizējot divas pretinieku mačbumbas.

Lūšu rindās ar 28 punktiem rezultatīvākais bija ukrainis Andrijs Čmirovs. 19 punktus Latvijas kluba labā guva Zigurds Adamovičs, 13 punkti Kārlim Jaundžeikaram, astoņas izspēles rezultatīvi noslēdza Edijs Krakops, septiņus punktus sakrāja Leo Catlakšs un sešus punktus nopelnīja Jānis Jansons. Igaunijas galvaspilsētas vienības labā produktīvākie bija Olivers Oravs (25 punkti) un Deniss Losņikovs (23 punkti). Iepriekšējās trijās šosezon aizvadītajās savstarpējās spēlēs jēkabpilieši "Selver/TalTech" vienībai bija zaudējusi visos deviņos setos.

Jaunnedēļ lūši viesosies Igaunijā, kur 4. un 5. februārī paredzētas spēles attiecīgi Tartu un Veru pilsētās.

Nākamajā nedēļas nogalē pret "Barrus" un "Bigbank" komandām cīnīsies arī "Ezerzeme/Daugavpils Universitāte", kas šo nedēļu noslēdza ar svarīgu panākumu trijos setos (25:22, 25:18, 25:22) pār vienu no sekotājām kopvērtējumā "Pärnu".

Daugavpiliešu labā 16 punktus guva Ēriks Voroņko. Seši rezultatīvi bloki, kā arī kopumā 13 punkti Antona Nazarova kontā. Deviņus punktus nopelnīja Andris Širjakovs. Armands Rokjāns iekrāja septiņus punktus.

Trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja "Rīgas Tehniskā universitāte/Robežsardze/Jūrmala", izbraukumā trijos setos kapitulējot (18:25, 22:25, 16:25) līderes Tartu "Bigbank" priekšā. Raimonda Vildes padoto rindās desmit punktu atzīmi sasniedza vienīgi Roberts Kļaviņš. Astoņus punktus sakrāja Patriks Pinka, savukārt sešas izspēles ar punktu guvumu noslēdza Toms Kalniņš.
"RTU/Robežsardzei/Jūrmalai" nākamā spēle paredzēta 8. februārī Jēkabpilī.

Atstājiet komentāru