2024.gada 27. jūlijs

Dita, Marta

Mums raksta: Sūdzas par gadiem pamestu auto Jēkabpilī, Madonas ielas mikrorajonā (FOTO)

Iedzīvotājs Vladimirs B. no Madonas ielas Jēkabpilī ziņo, ka tur jau ilgstoši, no 2020.gada stāv pamesta automašīna Mazda, kas pa šiem gadiem paguvusi jau ieaugt ne tikai zālē, bet arī zemē.

Iedzīvotāji esot vairākkārt ziņojuši par to pašvaldībai, pašvaldības policijas priekšniekam Indulim Surkulim, pašvaldības vadībai, taču auto stāvot kā stāvējis. Iedzīvotājs jautā vai daudzdzīvokļu māju pagalmi ir vieta, kur atrasties pamestām automašīnām. Kāpēc pašvaldība, pašvaldības policija ignorē iedzīvotāju sūdzību? Kam šādos gadījumos ir jāaizvāc pamests auto? Un vai pašvaldībai nav iespēju atrast auto īpašnieku un panākt, ka pamesto auto aizvāc īpašnieks.

Tiekoties ar medijiem preses konferencē Indulis Surkulis skaidroja, ka

policijai sodīt par ilgstoši pamestu auto ir tiesības tikai tad, ja tas atrodas uz ielas, proti, satiksmei paredzētā vietā. Šajā gadījumā, kad auto novietots zālājā, pašvaldības policijai neesot tiesības sodīt tā īpašnieku, tikai vest sarunas, mudinot auto aizvākt. Tāpat arī pagaidām nevarot īpašnieku sodīt par auto turēšanu zaļajā zonā, jo pašvaldībā nav apstiprināti attiecīgie saistošie noteikumi, kas to reglamentē.

Indulis Surkulis piebilst, ka pašvaldības policijai regulāri ziņo par šādiem pamestiem auto pilsētvidē un iemesli, kāpēc tie netiekot aizvākti ir dažādi, vairākos gadījumos īpašnieki miruši, esot jāmeklē mantinieki un jāvienojas, ka tie aizvāc pamesto auto, savukārt citos gadījumos īpašniekam neesot līdzekļu nevajadzīgā transporta līdzekļa utilizēšanai.

Pagājušajā gadā pašvaldības policijai esot izdevies panākt, ka tiek aizvākti 15 pilsētas teritorijā pamesti auto. Savukārt šogad panākts, ka aizvākti četri auto no Jaunās ielas, divi no pašvaldības stāvlaukuma Zīlānos, viens no Madonas ielas, divi no pilsētas krustpils daļas teritorijas, divi no Donaviņas ielas.

Ar vairāku īpašniekiem turpinoties pārrunas. Arī šajā gadījumā tikšot vēlreiz runāts ar īpašnieku un tas esot darīts jau vairākkārt, cenšoties panākt, ka auto tiek aizvākts utilizēšanai.

Komentāri (0-1/1)

  • Haha
    05.06.2024 14:55
    Kur problēma - auto ar numura zīmēm....cik reizes dienā ar auto ir jāapbrauc māja, lai kaimiņiem neliktos ka mašīna pamesta.... cilvēks varbūt pēkšņi saslima un nevar neko izdarīt (insults, trieka ..) bet pārdot par agru????
    Uz apvedceļa pie veikala depo netālu no luksofora stāv auto ceļa malā jau kādu nedēļu....tur vēl saprotu ka kādam var traucēt....a te ja nu vienīgi kārtējai Annas tantei puķi nav kur iestādīt

Atstājiet komentāru